Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

3 tips voor een gezellige avond in de tuin met vrienden

Op een zwoele zomeravond is er niets leuker dan met je vrienden lekker in de tuin zitten. Gewoon lekker ontspannen borrelen is vaak al voldoende voor een gezellige avond, maar als je het nog gezelliger wilt maken, dan zijn er in de tuin meer dan genoeg mogelijkheden. In dit artikel geef ik je drie tips om jouw zomeravonden in de tuin nog leuker te maken. 

Let op: sommige dingen vereisen wel enige voorbereiding, maar met een beetje creativiteit kom je altijd een heel eind. 

Bioscoop in de tuin

Hebben jullie zin in een filmavondje, maar geen zin om naar binnen te verkassen met dit lekkere weer? Waarom haal je de bioscoop dan niet gewoon naar buiten? Wanneer je stroom in de tuin hebt, dan kun je gewoon de televisie meenemen naar buiten. Leg een paar lekkere kussens of zitzakken op het gras en genieten maar! Heb je een beamer of heb je deze altijd al willen kopen? Dan is dit het moment. Een beamer geeft namelijk nog meer dat bioscoopgevoel. Vergeet uiteraard ook de popcorn niet te poppen (of kopen). 

Hou een kampvuuravond

Er is niks spannender dan met zijn allen in het donker rond een kampvuur zitten en elkaar de engste spookverhalen vertellen. Deze versie is uiteraard wel alleen voor de echte dare-devils. De angsthazen van de groep kunnen deze avond misschien beter overslaan (of jullie verzinnen er samen een leuke variatie op waardoor iedereen mee kan doen). Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een zelfgemaakt vuurtje en wat kussens om er met zijn allen omheen te zitten. Wil of mag je geen kampvuur maken in je tuin? Dan zijn buitenkachels een goed alternatief. Het voordeel van het vuur is dat je lekker warm blijft, maar voor de koukleumen onder ons, is het misschien wel slim om wat dekentjes neer te leggen. 

De ultieme chill avond

Kunnen jij en je vrienden wel een beetje ontspanning gebruiken? Kies dan voor de ultieme chill avond in de tuin. Wat je hiervoor in ieder geval nodig hebt is genoeg drankjes en hapjes, maar met alleen dat ben je er nog niet. Want waar denk je aan als je aan de ultieme ontspanning denkt? Juist, aan een hottub! Je hoeft niet meteen een hottub aan te schaffen voor deze ene avond, want je kunt er ook gewoon één huren. Boek er meteen een massage aan huis voor jullie allemaal bij en koop wat maskertjes in de winkel. Gegarandeerd een succes! 

Extra tip: Overleg met je vrienden om de kosten van deze avond te delen, anders wordt het misschien wel een heel duur avondje voor jou.