Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Aan wie kun je jouw tuinonderhoud uitbesteden? 

Heb je zelf geen tijd om jouw tuin te onderhouden? Of beschik je simpelweg niet over de nodige groene vingers? Misschien verblijf je voor langere tijd in het buitenland en kun je zelf de tuin niet voorzien van onderhoud. In dat geval is het mogelijk om jouw tuinonderhoud uit te besteden aan een externe partij. Er zijn verschillende opties voor verschillende soorten onderhoudswerkzaamheden in de tuin. Ben je benieuwd naar wie jij kunt vragen voor het onderhouden van jouw tuin? Lees dan snel verder! 

Een ervaren hoveniersbedrijf 

Een hovenier kun je niet alleen een tuin laten aanleggen te Drenthe, maar inschakelen voor tuinonderhoud. Toch is het zo dat een hoveniersbedrijf in de arm nemen om onkruid te wieden en eventueel gras te maaien weinig voorkomt. Meestal huren de mensen een hoveniersbedrijf in als er vakmanschap en kennis nodig is. Of anders bij bijvoorbeeld het ontwerpen van een gloednieuwe tuin. Maar over het algemeen, kun je bij een hoveniersbedrijf ook een onderhoudsabonnement afsluiten. Houdt er rekening mee dat jouw tuin dankzij goed onderhoud lang meegaat en bovendien mooi blijft. Hiermee stijgt het woongenot én ook de waarde van het huis!

Mensen met een arbeidshandicap 

Op veel plaatsen zijn er projecten voor mensen met een arbeidshandicap die zich bezighouden met de groenvoorziening. Vaak doen zij hoofdzakelijk het gemeentelijk groen, zoals plantsoenen, stadsparken, sportvelden en begraafplaatsen. Toch is het ook zo dat sommige projecten zich juist richten op particuliere- en bedrijfstuinen.  Over het algemeen zijn die mensen vakbekwaam genoeg om algeheel onderhoud aan een tuin uit te voeren zoals snoeien, wieden, gras maaien, enzovoort. Het is echt het overwegen waard om bij tuinonderhoud uitbesteden zo’n werkvoorziening te overwegen. De begeleiders zijn vaak geschoolde hoveniers en dat zorgt ervoor dat de werkzaamheden in jouw tuin wel worden gedaan onder toeziend oog van een professional. 

Mensen met tuinieren als hobby 

Er zijn veel mensen die tuinieren als hobby hebben. Tuinieren op een balkon is echter minder leuk dan in een grote groene tuin. Als je zo’n iemand in je netwerk hebt, dan zou je hem of haar uit kunnen nodigen en dan de tuin kunnen laten zien. Zij worden daar hoogstwaarschijnlijk heel enthousiast van! In ieder geval; als je een tuin hebt, en je hebt er geen tijd voor, dan zou je iemand anders fantastisch kunnen helpen. Veel mensen, ook die mensen met een arbeidshandicap, vinden veel rust en plezier in het tuinieren. En zo ben jij, die niet aan het tuinieren toekomt, ook weer geholpen met een nette tuin. Win-win!