Een mooie gietvloer

Een mooie gietvloer

Wil je eens een andere vloer, dan standaard vloerbedekking, laminaat of parket? Dan is een gietvloer een uitstekende optie. Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvrij, comfortabel en geven doordat het naadloos wordt gelegd een ruimtelijk effect. Tevens is er keuze uit een groot kleurenpalet. Gietvloeren worden voornamelijk gemaakt van epoxy of polyurethaan (PU). Epoxy heeft een hoge belastbaarheid en zijn zeer hygiënisch en daarom ideaal voor industrieel gebruik. PU daarentegen heeft dezelfde eigenschappen, maar is ook nog veel elastischer, handig voor bijvoorbeeld houten ondervloeren, waardoor dit component vaak gekozen wordt voor woonhuizen.

Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

De naam zegt het eigenlijk al, een gietvloer wordt niet gelegd, maar gegoten. Voordat men start, moet de ondervloer eerst schoon en stofvrij gemaakt worden. Alle oneffenheden dienen ook weggewerkt te worden. De gietvloer bestaat uit vier lagen. De eerste laag bestaat uit een hechtprimer, die ervoor zorgt dat de gietvloer goed hecht aan de ondervloer. Daarna komt de tweede laag, die bestaat uit een elastische laag die zorgt voor een betere egalisering en zorgt ook er ook voor dat de vloer luchtdicht is. De derde laag is de eerste laag die de gewenste kleur bevat. De vierde, zogenaamde toplaag bevat nogmaals de uiteindelijke kleur, zodat deze goed naar boven komt en zorgt ervoor dat de vloer slijtvast wordt. Op zich is het niet nodig om de gegoten vloer te bewerken met een profiel of spaan, omdat het gietsel vloeibaar is. Wel moet elke gegoten laag 20 tot 36 uur drogen, dat maakt het, dat het gieten van een dergelijke vloer wel veel tijd kost. Als je handig bent en weet, hoe je de componenten met elkaar moet mengen, kan je dit zelf doen, maar het is sterk aan te raden, de vloer te laten leggen door experts. Zo heb je in ieder geval de zekerheid, dat de vloer goed en strak gegoten wordt. In principe is een gietvloer in elke ruimte in het huis mogelijk, van woonkamer tot slaapkamer en ook in de badkamer, omdat een gietvloer vloeistofdicht is.

Onderhoud

Het onderhoud van een gietvloer is heel gemakkelijk. Aangezien een gietvloer geen naden bevat, is het veel hygiënischer dan traditionele vloeren. Stofzuigen is voldoende om de vloer schoon en stofvrij te houden. Dweilen met lauw water is ook heel goed mogelijk en er bestaat zelfs een gietvloerreiniger, die u af en toe ook kunt gebruiken.

Gietvloeren passen in elk huis, of je nu een landelijke keuken hebt of een meer moderne keuken!

Tips bij verhuizing

Tips bij verhuizing

Met een beetje pech ben je al meerdere keren verhuisd in je leven. In principe is dit niemands grootste hobby. Pech is wellicht niet het juiste woord, want soms staan er hele gave nieuwe avonturen en kansen op je te wachten. Maar de verhuizing zélf, zit niemand op te wachten. Alles inpakken, vervoeren en weer uitpakken is de basis. Maar kun jij al je spullen wel meenemen of heb je juist veel meer spullen nodig om je nieuwe ruimte op te vullen? Ook dat kan lastig zijn. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Een opgeruimd leven

De een is nu eenmaal wat opgeruimder dan de ander. Daarnaast zijn sommige mensen echte verzamelaars en houden anderen weer niet van te veel spullen of ‘rommel’. Ook als je geen verhuizing in het vizier hebt, is het aan te raden om regelmatig eens door je spullen heen te gaan. Wat gebruik je nog? Wat is al jarenlang kapot? Wat gebruik je zelf echt niet meer, maar kan een ander nog blij van worden? Wanneer je dit eens in de zoveel tijd voor jezelf doet, kom je met een eventuele verhuizing niet te veel verrassingen tegen.

Roeien met de ruimte die je hebt

Wanneer je gaat verhuizen, is de kans groot dat je naar een grotere of wellicht juist kleinere ruimte gaat. Het is dus noodzaak dat je afscheid neemt van spullen of dat je juist spullen moet gaan aanschaffen om je nieuwe en grotere ruimte in te richten. Probeer hier van te voren echt bewust van te zijn. Wanneer je al je spullen mee gaat verhuizen en dan pas tot inzicht komt dat je zaken weg moet doen, is het zonde. Dan heb je namelijk én veel spullen verhuisd die gewoon weg konden en moet je alles uit gaan zoeken op een moment dat je zo snel mogelijk zou willen settelen.

Moet je jouw ruimte juist opvullen met spullen? Breng dan van te voren je huidige stijl vast in kaart, zodat je alvast in gedachten hebt wat al dan niet bij elkaar past. Zo kun je rustig om je heen gaan kijken voor nieuwe meubelen.

De verhuizing zelf

Hulp vragen is niet altijd fijn, maar vrijwel iedereen weet hoeveel werk er in een verhuizing gaat zitten als je alles zelf moet regelen. Trommel één middag al je vrienden en familie op en maak een goede planning. Wie doet wat? Wie blijft er in het oude huis inpakken, wie rijdt er heen en weer en wie gaat er in het nieuwe huis uitpakken en inrichten? Waar wil je zelf de regie hebben? Waarschijnlijk met uitpakken en inrichten. Zorg goed voor je gasten met voldoende eten en drinken, dan willen ze je vast met alle liefde helpen.

Objectbeveiliging

Ook kan je overwegen, als je tussen twee huizen in zit, op een huis objectbeveiliging toe te passen. Hierdoor ben je altijd verzekerd dat je huis veilig is!

Verschillende soorten verwarmingen

Verschillende soorten verwarmingen

De herfst en de winter zitten er weer aan te komen en dat betekent dat de verwarming weer aan mag! Toch wordt er in de zomer ook wel eens gebruik gemaakt van de verwarming. Wanneer u bijvoorbeeld lekker op uw terras in de tuin wil zitten maar het toch net nog een beetje fris is, kan buiten verwarming goed van pas komen. De meest bekende verwarming voor buiten is natuurlijk de infrarood lamp. Een infrarood verwarmingspaneel zal meestal binnen worden gebruikt maar een infrarood lamp is ook geschikt voor buiten gebruik. Een infrarood verwarming zorgt voor genoeg warmte voor een klein gebied. Zo kunt u ook al bij de wat koudere temperaturen lekker genieten van het weer.

Verwarming in huis

De meesten van ons zullen gebruik maken van de centrale verwarming. Het is makkelijk in gebruik en meestal ook niet al te duur. Maar hoe werkt een centrale verwarming eigenlijk? Als u de thermostaat in u huis aan zet om de verwarming aan te zetten gaat er een seintje naar u cv-ketel. Het verwarmen begint namelijk bij de cv-ketel. In de cv-ketel zit water wat wordt verwarmd door een brander die werkt op gas. Als het water in de ketel de maximale temperatuur van 80 graden bereikt stroomt het water via de leidingen naar de radiatoren in het huis. En zo wordt u huis heerlijk verwarmd. De meeste huizen zijn wel voorzien van een cv-ketel maar als u die niet heeft zult u op een andere manier u huis moeten verwarmen. Een ander soort verwarming wat nog niet zo bekend is in Nederland is ir verwarming. Ir verwarming verwarmt op een hele andere manier dan de ouderwetse manier van verwarmen. Ir panelen geven namelijk warmte af die vergelijkbaar is met het gevoel en warmte van de zon. Ten eerste is deze manier van verwarmen goed voor het milieu. En ten tweede is het ook nog eens goed voor u portemonnee. In tegenstelling tot de ouderwetse manier van verwarmen met een convectie verwarming, verwarmd ir verwarming juist met infrarode straling. Als eerst worden objecten en personen in de ruimte verwarmd en later zullen ook de muren en vloeren langzaam mee verwarmen.

Vloerverwarming

Als u nou een echte kou kleum bent en u het bijna altijd koud heeft. Kunt u ook nog kiezen voor vloerverwarming. Vloerverwarming werkt via de buizen onder u vloer die zelfs lekker u voeten verwarmen. Zeker als u tegels op u vloer heeft liggen die vaak nogal koud aanvoelen aan de voeten is vloerverwarming een hele goede uitkomst!

Stoelen

Stoelen

We zitten er allemaal dagelijks op, een stoel. Een stoel zorgt er voor dat we niet op de grond hoeven te zitten maar dat we een fijne plek hebben om op te zitten. Op wat voor stoel je zit verschilt per activiteit. Als je aan het werk bent is het fijn om op een bureaustoel te zitten. Wanneer je ontspannen een boek zit te lezen is een lekkere relax stoel fijn en als je een dagje naar het strand gaat komt een regisseursstoel wel van pas! Een regisseursstoel is ook makkelijk weer in te klappen waardoor je niet zo zwaar hoeft te tillen.

De geschiedenis van de stoel

Vanaf ongeveer 3.000 v.Chr. doken de eerste stoelen op in het Oude Egypte. Deze meubels waren alleen hoofdzakelijke prestigeobjecten. Leden van de Egyptische elite schaften met bladgoud en ivoor versierde stoelen aan, om hun hoge status boven de gewone man te benadrukken, die zich tevreden moest stellen met het zachtste stukje vloer. In de loop der jaren kwamen er ook eenvoudigere stoelen op de markt voor de lagere personen. Hieronder vielen ook de ambachtslieden, die hun werkzaamheden nu vanuit een stoel konden verrichten. Er ontstond hierdoor rond 1.900 v.Chr. zelfs een apart type stoel voor hen, die enige overeenkomsten vertoonde met de hedendaagse bureaustoel. Hierna zou het nog bijna 3.750 jaar duren voordat de bureaustoelen zoals wij ze kennen hun intrede deden. De eerste echte bureaustoel mét wielen is gemaakt door Charles Darwin. Hij vond het namelijk erg storend dat hij telkens moest opstaan van zijn stoel om iets nieuws erbij te pakken. En een leuke stoel bij kleurmeester kopen kon toen helaas nog niet dus besloot hij er zelf 1 te maken.

De toekomst

Door de jaren heen zijn we heel wat verschillende soorten stoelen tegen gekomen. Wat de afgelopen maanden erg populair is geworden zijn de velvet eetkamerstoelen. Vooral in donkere kleuren zoals bordeaux rood, donker groen of antraciet. Dit zijn meestal ook rond afgewerkte stoelen die heel erg comfortabel zitten. Naast de donkere kleuren zijn aardetinten ook erg mooi voor stoelen. Helemaal in combinatie met een corduroy stof. Een mooie camel kleurige corduroy stoel bij een houten eettafel is helemaal hot! Het fijne aan deze materialen is dat het heel erg zacht aanvoelt. Dus ook als je een rokje of korte broek draagt voelt het heerlijk aan. Wel is het van belang om deze stoelen eerst even in te spuiten met een beschermende spray zodat het makkelijk schoon te maken is.

Ongedierte in huis? Laat het door een deskundige bestrijder verhelpen

Ongedierte in huis? Laat het door een deskundige bestrijder verhelpen

Ongedierte in huis. Niemand zit daarop te wachten, maar het is helaas onmogelijk om dit helemaal te voorkomen, zelfs al houd je je huis nog zo schoon en ventileer je nog zo goed. In Nederland komen namelijk veel soorten ongedierte voor. Deze dieren horen normaal gesproken in de natuur te leven, maar in Nederland liggen natuur en verstedelijking erg dicht bij elkaar. Bovendien is er hier veel water en een hoge luchtvochtigheid, iets dat de vorming van ongedierte ook in de hand werkt. In Nederland zijn er door deze combinatie van oorzaken gelukkig wel veel specialisten op het vlak van ongediertebestrijding actief. Lees verder om te weten wanneer je die inschakelt.

Ongediertebestrijding

Wanneer laat je een professional komen?

Er zijn een paar situaties waarbij de komst van een professionele ongediertebestrijder noodzaak is. Dit is bijvoorbeeld wanneer je een wespennest in of rond je huis hebt. Zo’n nest mag je nooit zelf weghalen, want dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Houtworm is ook iets dat particulieren bijna nooit zelf kunnen oplossen, iets wat ook gezegd kan worden wanneer je woning wordt geteisterd door een muizen- of rattenplaag. Bij enorme aantallen mieren, bedwantsen, zilvervisjes of spinnen is het inzetten van een professional ook aan te bevelen.

Ongediertebestrijding

Zo kun je ongedierte zelf bestrijden

In bepaalde gevallen kun je ongedierte ook zelf bestrijden. Over het algemeen heb je deze mogelijkheid als het ongedierte (nog) niet in grote aantallen aanwezig is, of als de aanwezige indringers geen duidelijke gevaren voor de mens kunnen betekenen. In dat kader kun je als particulier wellicht best een enkele muis vangen, maar een hele muizenplaag is dus ondoenlijk. Enkele fruitvliegjes, zilvervisjes, bedwantsen, spinnen en of muren vangen of doden is ook iets dat te doen is. 

Zwartgekleurde keukens: ideaal voor wie houdt van strak en rustgevend

Zwartgekleurde keukens: ideaal voor wie houdt van strak en rustgevend

Over smaak valt niet te twisten. Dit geldt voor zo veel aspecten van het leven en voor het inrichten en aankleden van een huis misschien nog wel het meest. Over één ding kunnen we het echter wel eens zijn: je eigen woning, dat moet toch een plek zijn waar je jezelf kunt zijn, waar je uitstekend kunt reflecteren en waar je gewoon lekker tot rust kunt komen. En voor deze dingen werkt voor de meeste mensen een neutraal gekleurd interieur simpelweg het best. Neutraal hoeft echter natuurlijk bepaald niet saai te zijn. Een zwarte keuken bewijst dat maar al te goed. Keukens zijn tegenwoordig dusdanig ver doorontwikkeld dat ook donkere of zwartgekleurde keukens een fijn en sjiek en tegelijkertijd natuurlijk strak en rustgevend karakter hebben.

Keuken

Manieren om zwarte keukens vorm te geven

Er zijn vele manieren waarop je je keuken in meer of mindere zwarte tinten kunt laten hebben. Aspecten die veel invloed hebben (vooral vanwege de grote oppervlakken ervan) op de uitstraling zijn de keukenkastjes en de achterwand, maar ook de apparatuur, de kookplaat (of het fornuis), de spoelbak en de kranen hebben invloed. Bovendien is het heel anders als je zwart hout gebruikt dan wanneer je zwartgekleurd composiet of keramiek aanbrengt. Voor extra stijl en klasse kun je vervolgens voor zwarte hoogglans gaan, terwijl een mat zwarte keuken juist meer dan gemiddeld een rustgevende invloed op de mens uitoefent.

De beste werkplek design voor videografie experts en fotografen

De beste werkplek design voor videografie experts en fotografen

Momenteel werken ontzettend veel van ons thuis. Door de wereldwijde pandemie zijn de meeste kantoren gesloten en menigeen zit thuis achter de keukentafel te werken. Want niet iedereen was natuurlijk voorbereid om plotseling thuis te gaan werken en vooral jonge starters die in kleine of middelgrote appartementen wonen zullen niet meteen een goede werkplek hebben. Vooral fotografen, videomakers en andere professionals die grafisch werk doen hebben een goede werkplek nodig. Voor deze mensen is het ontzettend belangrijk om een goede desktop setup te hebben voor hun werk. In dit artikel bespreken we hoe je een goede werkplek ontwerpt.

Goed bureau

Een goed bureau hoeft niet duur te zijn. De meeste fotografen, videomakers en designers hebben een groot bureau nodig waar plaats is voor twee monitoren en ook ruimte is voor camera’s, papieren etc. Als je in een relatief klein appartement woont dan is het natuurlijk onmogelijk om een gigantisch bureau neer te zetten. In die situatie kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een hoekbureau. Een dergelijk hoekbureau geeft extra ruimte maar je kunt hem, zoals de naam al aangeeft, in een hoek plaatsen en zo de extra ruimte die het bureau inneemt minimaliseren.

Ergonomische stoel

De meeste werkgevers zorgen ervoor dat ze goede ergonomische bureaustoelen hebben voor hun werknemers. Maar menigeen werknemer die nu thuis werkt zit op een simpele keukenstoel te werken. Zorg ervoor dat je een goede, ergonomische bureaustoel in huis haalt. Anders zul je al snel rugklachten krijgen.

Maak een scheiding tussen werk en privé

Wanneer je thuis werkt dan is het heel makkelijk om je werkleven en je privéleven door elkaar te laten gaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan de afwas die je vanaf je thuiswerkplek zo even zou kunnen doen. Of als je een gezin of huisgenoten hebt, komen die natuurlijk ook vaak tussendoor vragen stellen. Het is daarom belangrijk om te proberen je werkplek en je privéleven gescheiden te houden. Dit kun je door je werkplek in te richten op een rustige plaats in je huis of appartement en tegelijkertijd ook zelf de discipline op te brengen om niet privétaken te doen tijdens werkuren. Vanuit dezelfde gedachte is het ook belangrijk om niet plotseling werk te doen tijdens je vrije tijd. Veel mensen die thuis werken hebben last dat ze tijdens hun vrije tijd nog steeds met werk in hun hoofd zitten.

Boekenkast op maat laten maken

Boekenkast op maat laten maken

Opslag is een lastig deel als je een inrichting gaat maken. Het is iets wat veel mensen over het hoofd zien. Dit komt omdat je vooral denkt aan meubels zoals banken, tafels, tv-meubels, enz. Een kast is wel degelijk heel belangrijk in je inrichting. Een goede kast zorgt voor goede opslag en een ruimtelijke look. Er zijn daarom ook veel garderobekasten met een spiegel. Zo lijkt je kamer een stuk groter dan dat hij is. Het mooiste is natuurlijk als zo’n kast perfect past in je kamer en ook goed past bij de rest van je interieur. Om dit te bereiken kun je het beste een boekenkast op maat laten maken, maar waar doe je dit?

Maatwerk

De Graaf

De Graaf is een bedrijf die gespecialiseerd is in het maken van kasten op maat. Ze kunnen samen met jou aan de slag om een perfecte kast te designen die past bij de rest van je interieur. Door een gesprek te houden met jou weten ze precies wat jij mooi vindt en hoe groot de kast moet worden. Zo krijg je een kast op maat die perfect past bij jou in huis. Ze werken bij De Graaf met alleen de beste designer en meubelmakers. Voor deze specialisten hebben ze ook de beste materialen, zodat ze zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Dit zorgt voor iedere keer weer het ultieme resultaat. Dit komt ook door de ervaring en de samenwerking tussen de afdelingen. Ze kennen elkaar door en door en kunnen goed communiceren.

Top kwaliteit

Een huis kopen of huren, waar kies jij voor?

Een huis kopen of huren, waar kies jij voor?

Een huis kopen is natuurlijk de droom van iedere starter maar toch, deze jaren zijn niet de beste jaren wat de huizenmarkt betreft. Het aanbod is hoog maar de prijzen zijn nog veel hoger. Een leuke woning onder de twee ton vind je bijna niet meer dus laat staan een echte beginnerswoning voor een of anderhalve ton. Dit houdt in dat je dus bijna altijd al een huis met zijn twee moet kopen of je gaat huren. In de blog zetten we daarom de voordelen en nadelen wat betreft het kopen en huren voor je op een rijtje.

Een eigen huis, een plek onder de zon

Op een gegeven moment ben je gewoon op zoek naar een eigen plekje. Misschien ben je net afgestudeerd of nog aan het studeren. Wat je situatie ook is, op een gegeven moment wil je gewoon een plekje voor jezelf. Op de huizenmarkt worden verschillende huizen aangeboden die je kan kopen of kan huren. Op het moment dat je een huis gaat kopen wordt het huis dus ook echt van jou. Je moet hier uiteraard een aanzienlijk hoger bedrag voor betalen maar na de aflossing in de toekomst is het huis wel van jou. Op het moment dat je gaat huren, dan huur je een woning van een derde. Je betaalt huurkosten, een aanzienlijk lager bedrag dan bij kopen, maar de woning is niet van jou. Wanneer je contract afloopt of wanneer het contract wordt ontbonden dien je de woning te verlaten.

Voordelen en nadelen van kopen

Wanneer je een eigen huis koopt bouw je aan je eigen vermogen op het moment dat je de hypotheek begint af te lossen en de waarde van je huis stijgt. Wat de hoogte van je hypotheek is hangt af van verschillende factoren die van te voren worden berekend. Zo speelt je eigen budget bijvoorbeeld mee maar ook de hypotheekrente. Nu al benieuwd hoeveel je kan lening? Je maximale hypotheek berekenen doe je gemakkelijk binnen een paar minuten online. Daarnaast is een huis ook echt helemaal van jou en kan je doen en laten wat je wilt. Het nadeel van kopen is echter wel dat er een hoop geld in gaat zitten en dat je misschien ook wel een (groot) gedeelte van je eigen geld moet inleggen. Ook kan je te maken krijgen met een restschuld op het moment dat de waarde van je huis daalt.

Voordelen en nadelen van huren

De gang van zaken bij het huren gaat over het algemeen veel sneller ten opzichte van kopen. Je kunt vaak al binnen een maand de woning betrekken. Ook heb je maar weinig bijkomende kosten omdat bijvoorbeeld onderhoudskosten onder verantwoordelijkheid van de verhuurder vallen. Het huren heeft echter ook nadelen zoals het feit dat je geen eigen vermogen opbouwt en het huis ook nooit van jou zal worden. Daarnaast liggen de huurprijzen in populaire steden en dorpen vaak hoog en is er maar weinig aanbod waardoor jij misschien wel boven je budget moet gaan huren.

Kortom, zowel kopen als huren heeft zo zijn voordelen en nadelen. Welke keuze het beste bij jou past hangt volledig af van jouw wensen.

Nieuwe tuinindeling? Neem een kunstgrasmat

Nieuwe tuinindeling? Neem een kunstgrasmat

Heb je op dit moment de beschikking over een tuin, maar vind je dat deze wel weer eens een opfrisbeurt nodig heeft? Of ga je in afzienbare tijd verhuizen naar een nieuwbouwhuis en kun je aldaar je toekomstige tuin helemaal zelf samenstellen? Als je houdt van comfortabele en langdurige oplossingen, waarom zou je dan niet een mat van kunstgras kopen? Kunstgras staat bekend om z’n lange levensduur. Dit kan variëren van zo’n 10 tot maar liefst 25 jaar. Verder heeft kunstgras een enorme toepasbaarheid. In alle delen van je tuin kun je dit dus gebruiken, maar ook op balkons of dakterrassen kun je gerust kunstgras neerleggen. Welke voordelen kunstgras nog meer biedt, ook in vergelijking met normaal gras, valt hieronder te lezen.

kunstgras kopen?

Wat kunstgras zo onderhoudsvriendelijk maakt

Om te begrijpen waarom kunstgras zo’n sterk product is als het gaat om onderhoud, dien je dit eigenlijk te vergelijken met ‘echt’ gras. Met een gazon van laatstgenoemde zul je bijvoorbeeld geregeld het gras moeten maaien en onkruid moeten verwijderen. Bij kunstgras hoeft dit niet. Een kunstgrasmat is daarnaast gemakkelijk te leggen, in tegenstelling tot een natuurlijke grasmat waarvoor je moet bemesten en verticuteren. Verder is het relevant om te melden dat je kunstgras niet hoeft te sproeien.

kunstgras kopen?

Meer flexibiliteit in je tuin met kunstgras

Een mat van kunstgras presteert het hele jaar door hetzelfde. Het is bestand tegen UV-stralen, maar ook tegen regen, wind, kou, ijs en sneeuw. De kleur van de mat verandert er niet door. Verder geniet je met een kunstgrasmat van meer flexibiliteit in je eigen tuin. Dit uit zich in het feit dat je op kunstgras gemakkelijk je tuinset, speeltoestellen of zelfs een opblaasbaar zwembadje kwijt kunt. Kunstgras beschadigt hierdoor niet, in tegenstelling tot echt gras.