Je tuin make-over: zo pak je dat aan!

Je tuin make-over: zo pak je dat aan!

Ben je van plan om binnenkort je tuin te verbouwen of zomer-klaar te maken? Dan is het slim om alvast een aantal voorbereidingen te treffen. Het is namelijk belangrijk om niet zomaar te beginnen maar goed na te denken hoe je het gaat aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je tuin, waar breng je al het afval heen, is de stort open? Heb je alle spullen in huis om je tuin daadwerkelijk goed aan te pakken of moet je bepaald gereedschap huren/kopen? Dit zijn dingen die goed zijn om te bepalen zodat je niet op zaterdagochtend nog naar de bouwmarkt moet. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks hoe jij jouw tuin het beste aan kan pakken en welke elementen jouw tuin net dat beetje extra geven!

Budget bepalen

Ook bij het inrichten van de tuin zijn noodzakelijke uitgaven. Deze tarieven kunnen variëren, afhankelijk van je wensen. Bepaal daarom van tevoren hoeveel je van plan bent te besteden en of je het wilt sparen met alles wat je wilt opknappen. Misschien ga je de verbouwing zelf doen of huur je een tuinman of tuinman in. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kan je budget ook ruim berekenen, zodat je niet in de problemen komt als zich ongeplande kosten voordoen. Het is namelijk belangrijk dat je niet opeens halverwege moet stoppen omdat het budget op is. Daarnaast kan je veel spullen tweedehands halen. Denk bijvoorbeeld aan struiken, planten, zand en aarde. Dit zijn elementen die je niet perse nieuw hoeft te halen. Daarnaast kan je veel geld besparen door bepaald gereedschap te huren in plaats van te kopen. Vaak heb je bepaalde gereedschap maar 1 of 2 keer nodig. Het is zonde als je het vervolgens koopt en nooit meer gebruikt.

Spullen inkopen

Weet je iets over het uiterlijk van de tuin, dan is het tijd om de benodigde materialen te zoeken. Denk eraan dat u ook de materialen en oude bloemen in de huidige tuin moet opruimen. Veel mensen onderschatten het resulterende afval. Om al het afval in één keer te kunnen afvoeren, kan je ervoor kiezen om een container te gebruiken. Mocht je toch nieuwe tuinmeubelen moeten bestellen, houd dan rekening met de levertijd. Bij Hillhout tuinhout vind je allerlei verschillende tuinmeubelen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een trellisscherm. Dit kan je tuin erg opvrolijken en geeft net dat beetje extra!

3 redenen waarom goede badkamerventilatiesysteem zo belangrijk is

3 redenen waarom goede badkamerventilatiesysteem zo belangrijk is

1. Goede ventilatie voorkomt schimmelgroei

De luchtkwaliteit is van vitaal belang in elke badkamer. Ventilatiesystemen zijn ontworpen om koele lucht door de hele badkamer te laten circuleren, wat de vochtigheid kan verminderen, de luchtstroom bevordert, en uiteindelijk schimmelgroei voorkomt. Het belangrijkste aspect is ervoor te zorgen dat eventueel vocht in de lucht wordt weggeblazen, zonder dat je een heleboel leidingwerk hoeft te installeren. Een badkamerventilator met afstandsbediening is voorzien van omgevingssensoren, zodat je gemakkelijk de temperatuur kunt regelen, de luchtvochtigheid verminderen, en vuile of vochtige lucht wegblazen.

2. Ze voorkomen de schade die waterdruppels kunnen toebrengen aan badkameroppervlakken.

Condensatie in de badkamer is niets nieuws, maar de schade die het kan aanrichten wel. Niet alleen vlekt het verf, maar het kan ook vinyl muren en tegelvloeren beschadigen. Je merkt misschien dat sommige plekken rond je douche of badkuip donkerder worden als je badkamer niet voldoende ventilatie heeft. Ventilatoren kunnen hierbij helpen en zorgen er dus voor dat je badkamer langer in optimale staat blijft.

3. Ze elimineren geurtjes.

Badkamerventilatoren behoren tot de beste luchtzuiveraars die je kunt kopen. Hoewel elke ventilator de lucht kan zuiveren, is een badkamerventilator speciaal ontworpen om dampen uit je badkamer of keuken te verwijderen, waardoor je niet zoveel maatregelen hoeft te nemen om de lucht te filteren als je normaal zou doen. Als je goede ventilatie hebt heb je dus minder last van een muffe geur in de badkamer en voel je je altijd fris als je de douche uit komt.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Kweek je eigen fruit met een citroenplant

Kweek je eigen fruit met een citroenplant

Er is niets leuker dan een hobby te hebben dat ook nog iets oplevert. Daarom is het kweken van planten die ook nog vrucht dragen leuk om je mee bezig te houden. De citroenplant is zo’n plant en is nog makkelijk te kweken ook. Zolang je ze in hun basisbehoeften voorziet, kan het kweken van citroenen een zeer lonende bezigheid zijn.

Citroenen zijn in de regel gevoeliger voor kou dan alle andere citrusbomen. Daarom is het beste vanwege de kou een citroenplant aan de zuidkant van het huis te planten. Kweek ze dicht bij huis in voldoende zonlicht om de groei te bevorderen, op die manier genieten ze ook meer bescherming tegen de vorst. Wil je hem bij hevige vorst naar binnen kunnen halen dan is het beste om hem in pot te laten.

Waarom een citroenplant kopen?

Het antwoord is heel simpel: Het kweken van een citroenplant uit zaden zal pas na vier jaar fruit opleveren. Waarom moeilijk terwijl er veel variëteit verkrijgbaar is die het heel goed doen in pot. Nederland is nu niet direct een van de warmste landen en niet iedereen heeft een grote tuin, toch als je citroenen wilt kweken mag je hierdoor je niet van de wijs laten brengen.

Laat hem gewoon in pot groeien en zet hem buiten op terras, in de tuin of binnen. De plant wordt niet echt groot, daardoor is bijna elke soort in pot te kweken. Bijvoorbeeld de citroensoort van Meyer is bijzonder geschikt voor in de keuken of op balkon.

Vereist weinig onderhoud

Het is aan te bevelen om de plant om de paar jaar te verpotten. De pot moet wel overeenkomen met de grootte van de plant, het beste om een pot te nemen die net een maatje meer is als de vorige. Potgrond moet licht zurig zijn, dus houdt rekening met de juiste pH-waarde(5,5 tot 7).

Iedere citrusplant vraagt om zonlicht, minimaal 7 tot 8 uur heb je nodig. Plaats de pot bij het raam als je hem binnen kweekt, is dit niet voldoende kun je overwegen om een fluorescerende groeilamp op te hangen. De citroenplant heeft voortdurend water nodig om vruchten te produceren, voeg daarom wat mulch toe om vocht beter vast te houden.

Het kopen van een woning

Het kopen van een woning

Wil je een huis kopen dan heb je in de meeste gevallen een hypotheek nodig, of je moet een goed gevulde bankrekening hebben zodat je het huis zo kunt betalen. De verkopende partij heeft een prijs bepaald wat die voor de woning wilt hebben, vaak is de prijs gebaseerd op een waardebepaling die de verkoopmakelaar heeft gedaan. Voor het aanvragen van een hypotheek is een waardebepaling niet genoeg, een taxateur Venlo kan een taxatie uitvoeren waarmee je een hypotheek kunt aanvragen.

Wat is een taxatie eigenlijk

Veel mensen halen een waardebepaling en een taxatie door elkaar, om je woning te kunnen verkopen heb je geen taxatierapport nodig. Om een hypotheek te krijgen wel, taxateur Venlo kan deze voor je verzorgen. Een taxatierapport is een op schrift gesteld verklaring van een gecertificeerde taxateur over de waarde van het pand. De waarde van de woning of het pand moet door de taxateur worden onderbouwd, zonder een gevalideerde taxatie krijg je tegenwoordig geen hypotheek.

taxateur Venlo

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Bij een taxatie wordt een opname gemaakt door de taxateur Venlo, de foto’s die worden gebruikt in het uitgebreide rapport van de woning. Bij de gemeente en in het kadaster worden er bepaalde onderdelen gecontroleerd, is het rapport volledig dan wordt het opgestuurd naar een validatie instituut. Na goedkeuring van het rapport, wordt het naar de verschillende partijen toegestuurd. De taxatieprijs kan afwijken van de prijs die wordt gevraagd, dit kan zowel lager of hoger zijn. Hauzerenpartners.com kan ook een taxatie voor je woning verzorgen door een onafhankelijke taxateur.

Een uniek meubel voor de badkamer

Een uniek meubel voor de badkamer

Wanneer je op zoek bent naar een meubel voor de badkamer die anders moet zijn dan de standaard badmeubels, dan ben je bij vanheckbadkamers.nl aan het goede adres. Wat voor badkamer je ook hebt, voor iedere stijl is er wel een mooi meubel beschikbaar die daarbij past. Prachtige echt houten meubels met verschillende modellen wasbakken, maar ook het assortiment spiegels is ruim. Ga je voor een grote spiegel, of wil je meerdere spiegels naast elkaar hangen. 

Bepaal de stijl van je meubel

Het interieur van de badkamer bepaalt in veel gevallen voor welke soort badmeubels je gaat kijken, wil je een meubel met een kolomkast waar je ook de handdoeken in kunt opbergen of een wat ruimer wastafelmeubel. Ook voor een spiegel heb je meerdere keuzes, vind je het handig om gebruik te maken van een spiegelkast? Of hou je meer van de uitstraling van een losse spiegel met daarboven verlichting. Natuurlijk kun je de keuze maken voor twee wasbakken, zo hoef je niet te wachten op elkaar.

badmeubels

Voor iedere badkamer een passend meubel

Wat voor badkamer je ook hebt of wat voor meubel je zoekt, een ding is zeker je vindt er geen fabrieks badmeubels waar er honderden van zijn gemaakt. Juist de unieke meubels maken de meubels zo populair voor de badkamer, maar ook voor de traditionele badkamer zijn er meubels te vinden. In tegenstelling tot vroeger, worden tegenwoordig houten meubels vaak toegepast in de badkamer. Hiermee creëer je een natuurlijke sfeer in de badkamer,  neem als voorbeeld de Scandinavische meubels. 

Voordelig een nieuwe keuken

Voordelig een nieuwe keuken

De markt van de keukens verandert snel, nieuwe modellen en snufjes zijn aan de orde van de dag. Een keuken wordt al snel als oud bestempeld, terwijl deze nog uitstekend aan de eisen kan voldoen. Keukenwinkels wisselen regelmatig van modellen, hierdoor komen de showroomkeukens vrij voor de verkoop. Koop je een showmodel dan weet je zeker dat je een voordelige keuken hebt, maar wel een die is voorzien van luxe apparatuur en snufjes. Op de kwaliteit van de keukens valt niets aan te merken.

Altijd de beste kwaliteit

Wanneer je aan showroomkeukens denkt, denk je misschien aan een mindere kwaliteit keuken. Bij keukenhal..nl vind je keukens van uitstekend kwaliteit, en de beste apparatuur. Een keuken die wordt vervangen door het nieuwste model, hoeft niet te betekenen dat deze van mindere kwaliteit is. Het enige verschil met een nieuwe keuken is dat de keuken voor bezoekers als model heeft gestaan. Alle materialen en machines in de keuken zijn nog nooit gebruikt. 

showroomkeukens

Altijd een geschikte keuken

Twijfel je of je tussen de showroomkeukens wel de goede keuken vindt voor je woning, dan zijn er bij keukenhal.nl ook nog andere betaalbare keukens. Het moet gek lopen als je bij keukenhal.nl geen geschikte keuken vindt, diverse modellen en materialen waaruit je een keuze kunt maken. Of je nu van een moderne keuken houdt, of je wilt een eiken keuken met een landelijke uitstraling. Voor iedereen is er een keuken beschikbaar die past binnen je interieur. Een prijs om je keukendroom te kunnen realiseren.

Interesse in architect Hilversum?

Interesse in architect Hilversum?

Ben jij klaar met je oude bedrijfspand en wil jij een bedrijfspand in Hilversum laten ontwerpen naar jouw wensen? Dan kan architect Hilversum hierbij helpen. Het bedrijf Kraal architecten heeft namelijk door heel Nederland verschillende architecten verspreid. Deze architecten zijn allemaal gespecialiseerd in het ontwerpen van panden in bepaalde regio’s. Hieronder valt dus ook de regio Hilversum. Het bedrijf heeft al verschillende grote bedrijfspanden verbouwd en opgebouwd. Op de website zijn hiervan dan ook verschillende resultaten terug te vinden. Wanneer je niet in het bezit bent van een heel pand maar slechts een ruimte hiervan kan het bedrijf Kraal architecten jou ook verder helpen. Zij zijn namelijk ook gespecialiseerd in het ontwerpen van interieur voor bedrijfsruimtes.

 

architect hilversum

Voordelen van een architect

Een architect kan jou helpen bij het realiseren van jouw ideeën voor verschillende soorten panden. Zij helpen jouw wensen te verwerken in verschillende ontwerpen en tekeningen. Hierdoor krijg jij een goed beeld van hoe het eruit gaat zien. Wanneer je dit hebt goedgekeurd kan een architect veel taken tijdens het bouwproces nog op zich nemen. Alles wordt wel goed met je doorgesproken, zodat alles naar wens wordt geregeld. Een architect controleert alle technische en administratieve zaken tijdens het bouwproces. Hierdoor worden onnodige fouten voorkomen. Door deze onnodige fouten te voorkomen kun je flink wat geld besparen. Tijdens het project worden ook duidelijke overzichten van de kosten met je gedeeld waardoor je niet tegen onverwachte verrassingen aan kunt lopen. Dit voorkomt problemen van tekortkomingen van geld. Bij architect Hilversum wordt hier dan ook aandacht aan besteed. 

Fan van glas in lood? Dat bestaat nu ook als raamfolie!

Fan van glas in lood? Dat bestaat nu ook als raamfolie!

Glas in lood is een verschijnsel dat je normaal gesproken vooral in kerken en statige oude panden aantreft. In wezen bestaat glas in lood uit loodlijsten waarin meerdere stukken glas zijn geplaatst. Prachtige en vooral ook kleurrijke creaties worden hierdoor mogelijk gemaakt. Geen wonder dat veel mensen enthousiast worden als ze glas in lood ramen tegenkomen. Het is dan ook logisch als je eens overweegt om in huis op een of meerdere plekken glas in lood te plaatsen. Maar ja, glas in lood heeft helaas ook een aantal nadelen. Zo is het behoorlijk kostbaar, is de isolerende werking ervan niet geweldig en is glas in lood ook niet ontzettend sterk. Er is gelukkig wel een uitstekend alternatief voorhanden: raamfolie glas in lood. Hierbij hebben we het dus over folie waarop de contouren van een glas in lood mozaïek zijn aangebracht. Je profiteert dan dus van het fraaie uiterlijk van glas in lood met de isolerende werking van je eigenlijke raam. En dat voor veel minder geld dan een ‘echt’ glas in lood raam.

Raamfolie

Neem een makkelijk aan te brengen variant

Een ander voordeel van raamfolie in een glas in lood vormgeving is dat deze folie makkelijk aan te brengen is. Daarvoor dien je uiteraard wel de juiste soort raamfolie te nemen. In dat kader is het belangrijk dat je folie kiest die je in droge toestand kunt aanbrengen. Hierbij mogen geen luchtbelletjes ontstaan. Ook de belijmingsstroken zijn bij voorkeur luchtvrij als ze eenmaal aangebracht zijn.

De voordelen van kamerplanten

De voordelen van kamerplanten

Bij inspiratie wonen zijn we grote fans van kamerplanten. Groen in huis geeft je interieur een fantastische touch en een natuurlijke uitstraling. Maar daarnaast hebben hippe kamerplanten ook een zeer heilzame werking. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van kamerplanten. Wanneer je dit artikel hebt gelezen zal je precies weten waarom je een aantal kamerplanten moet aanschaffen. Gelukkig kun je dat nu ook doen terwijl de tuincentra nog zijn gesloten. Je kunt je kamerplanten namelijk gewoon thuis laten bezorgen.

Betere luchtkwaliteit

Het is belangrijk om binnenshuis frisse en gezonde lucht te hebben. Er zijn verschillende studies die hebben uitgewezen dat lucht in de woning tot wel 10 keer zo vervuild kan zijn als de lucht buitenshuis. Dit komt door chemische stofdeeltjes die aanwezig zijn in schilderijen, meubels en bouwmaterialen. Planten bieden een oplossing. Ze nemen schadelijke stoffen uit de lucht op en breken die af. Daarnaast wordt de concentratie koolstofdioxide verminderd en de luchtvochtigheid verhoogt. Sommige planten kunnen ook een goede invloed op je slaap hebben. Met een kamerplant per 10 vierkante meter huis zorgt voor een optimale luchtkwaliteit.

Betere akoestiek

Een ander fijn aspect aan planten is dat de bladeren achtergrondgeluiden kunnen absorberen. Dit zorgt voor een betere akoestiek en dus een fijnere sfeer. Dit is vooral handig voor een kantoorruimte of bijvoorbeeld de studeerkamer.

Mentale gezondheid

Verschillende studies wijzen uit dat kamerplanten zelfs bijdragen aan een betere mentale gezondheid. Je kunt met planten depressies tegengaan en voor een beter humeur zorgen. Onderzoek heeft aangetoond dat zorg dragen voor een levend iets depressie en eenzaamheid verminderen. Ideaal is natuurlijk een huisdier maar als je in een appartement woont waar huisdieren niet zijn toegestaan, is een aantal kamerplanten een goed alternatief. Een kamerplant groot is een heel fijn en vraagt best wat zorg.

Helende werking

Er zijn verschillende planten met een helende werking. Denk bijvoorbeeld aan de Aloë Vera plant. De gel uit deze plant helpt verkoelende en helend tegen zonnebrand en brandwonden. Kamille heeft een kalmerend effect op de maag. Onderzoeken hebben uitgewezen dat kamerplanten in ziekenhuizen zorgen voor een snellere genezing. Deze patiënten hadden namelijk een lagere bloeddruk en verminderde gevoelens van angst, pijn en vermoeidheid.

Neutraliseert sigarettenrook

Alhoewel wij niet aanraden om te roken is het natuurlijk wel mogelijk dat je rookt. Of misschien woon je samen met iemand die rookt. In dat geval kun je een graslelie of lepelplant in huis halen. Deze planten absorberen chemische en giftige stoffen van sigarettenrook en zorgen voor een aangename leefomgeving.

Een goede kantopsluiting van je gazon

Een goede kantopsluiting van je gazon

Wanneer je een gazon laat plaatsen door Gras en Groen, weet je zeker dat je een goede kantopsluiting krijgt. De grenzen van het gazon wordt aangeduid en is leidend voor de werkzaamheden, zo weet je als klant meteen wat er gaat gebeuren, en vooral waar. De aan- en afvoer van het materiaal gaat via een vrachtauto en er is een maximale loopafstand van ongeveer 25 meter. Mocht het verder geparkeerd staan, dan is er sprake van meerwerk. Indien de weersomstandigheden zo slecht zijn en het dan ook van invloed is op de kwaliteit van de werkzaamheden, zal Gras en Groen besluiten om het uit te stellen. Het uitstel van de werkzaamheden leidt niet tot enige aanvullende plicht. Onder overmacht bij de klant wordt niet verstaan de omstandigheid dat Gras en Groen BV de werkzaamheden niet conform de overeenkomst kan uitvoeren. Wanneer er na overleg met de klant extra werkzaamheden worden uitgevoerd, worden deze op basis van nacalculatie voor de gewerkte uren in rekening gebracht op basis van het geldende, al afgesproken, uurtarief.

kantopsluiting

Herstelwerkzaamheden en schade 

Indien als gevolg van de uit te voeren werkzaamheden herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, worden de kosten doorberekend en de werkzaamheden in overleg met de klant uitgevoerd. Dit is altijd na een goede communicatie. Indien medewerkers van het bedrijf schade veroorzaken aan eigendommen van de klant of derden wordt de eigen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ingeschakeld. Deze verzekering bepaalt welke schade vergoed wordt. Voor meer vragen kan je naar de website.