Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De mooiste kast op maat: Moderne en stijlvolle modellen

Top kwaliteit

Een aangepaste kast is een perfecte oplossing om de ruimte in woningen en compacte flats te optimaliseren. Met een ontwerp dat speciaal is ontwikkeld voor de behoeften van de bewoners, voegt dit meubilair moderniteit en elegantie toe aan elke omgeving. Er is een ruime keuze aan modellen voor alle inrichtingsstijlen en budgetten.

Bij het ontwerpen van jouw aangepaste kast, is het noodzakelijk om niet alleen de afmetingen van het meubilair en de omgeving te analyseren, het ontwerp is ook van essentieel belang. Dit meubelstuk zal immers deel uitmaken van jouw woninginrichting. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met belangrijke tips om je te helpen bij het kiezen van een mooie kast op maat. Kijk hier eens naar!

Hoe kies je een kast op maat?

In tegenstelling tot geïndustrialiseerd meubilair, wordt een kast op maat ontworpen om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Op die manier heeft elk stuk een ander ontwerp en krijg je een unieke en exclusieve decoratie.

Je kunt het aantal lades, deuren, nissen en planken kiezen dat je nodig acht. Bovendien wordt dit meubelstuk, met een breed scala aan kleuren en afwerkingen, het hoogtepunt van de kamer. 

Hoe kies je de kleur van de inbouwkast?

Op maat gemaakte meubelen zijn zeer duurzame stukken, dus is het belangrijk om een tijdloze kleur te kiezen, aangezien je deze meubelen voor lange tijd zult gebruiken.

Levendige en felle kleuren kunnen een voorbijgaande trend zijn en na verloop van tijd vermoeiend worden. Geef daarom de voorkeur aan neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs of bruin.

Als je de kamer vrolijker wilt maken, investeer dan in kleurrijke elementen om punten van kleur te creëren en de soberheid van de plaats te doorbreken. 

Afwerkingen die het verschil maken

Een mooie op maat gemaakte kast heeft elementen nodig die zijn esthetiek versterken. Moderne handgrepen hebben de kracht om het stuk mooier en verfijnder te maken.

Ook het systeem om de deur te openen moet zorgvuldig worden uitgedacht. Een schuifdeur maakt een betere beweging in de kamer mogelijk, omdat zij geen vrije ruimte nodig heeft om te worden geopend.

Om de ruimte optisch groter te maken, kan in de kastdeur een spiegel worden aangebracht. Dit element is niet alleen modern, maar ook functioneel, omdat je er gemakkelijk de samenstelling van de look mee kunt controleren, wat de dagelijkse routine vergemakkelijkt.

Houd rekening met de kleur van de vloer

Een op maat gemaakte kast moet in harmonie zijn met de rest van de inrichting. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de kleur van de vloer om een kast te kiezen die een interessant contrast in de kamer creëert. In het algemeen gaat een donkere vloerkleur goed samen met lichtgekleurde meubelen. Op die manier wordt de kamer lichter en vloeiender. Op lichtgekleurde vloeren kunnen meubelen in sterkere kleuren worden geplaatst om een meer dynamische en vrolijke inrichting te creëren.

Bron: Woningvoordeel