Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Douglas hout: ideaal om mee te bouwen

Ben je op zoek naar het ideale materiaal om te gebruiken voor je eigen bouwproject? Overweeg dan eens om het van hout te maken. Hout kan voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt worden. In dit artikel geef ik je een overzicht van de voordelen van hout als bouwmateriaal. Ook geef ik je wat extra informatie over de verschillende soorten hout die er zijn.

Veelzijdig

Met hout kan je oneindig veel dingen maken. Of het nou groot of klein is, voor binnen of voor buiten, met hout kan het allemaal. Dat komt onder andere omdat je hout goed kan bewerken. Daarnaast is hout een materiaal wat altijd trendy is. En ben je erop uitgekeken? Dan kan je het gemakkelijk bewerken om een nieuwe look te creëren. 

Douglas hout

Douglas hout is een van de vele soorten hout die er zijn. Het is in allerlei vormen te verkrijgen: je hebt douglas balken, douglas planken en douglas palen. Zo kan je precies kiezen wat je nodig hebt voor je bouwproject. Douglas hout is te herkennen aan een fijne tot matige grove nerf en wanneer je het niet behandeld gaat het zo’n tien tot vijftien jaar mee.  

Tuinhout

Naast douglas hout, is tuinhout ook een populair soort hout om mee te klussen. Dit is een houtsoort die zowel geschaafd als ongeschaafd verkrijgbaar is. Tuinhout wordt vooral gebruikt voor klusprojecten in de tuin. Denk hierbij aan het maken van een schuur, een schutting, zelf een carport in elkaar zetten of het maken van een mooie veranda. Ook tuinhout is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er palen, balken en planken van.

Ben je nog op zoek naar mooi hout voor je DIY project? Neem dan eens een kijkje op houtdirect.nl voor een ruim aanbod.