Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een interieur met een industriële look

industriele stoelen

Het aanschaffen of wisselen van een interieur

Op verschillende momenten in je leven kun je een ander/nieuw interieur willen. Bijvoorbeeld als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Maar ook als je bijvoorbeeld al tien jaar in hetzelfde huis met dezelfde meubelen woont. Dan wil je misschien wel een keer wat anders. En het kan ook zo zijn dat het gewoon nodig is omdat de meubels versleten zijn of niet meer aan de comfort wensen voldoen.

Een ander scenario is dat je wellicht een keer gaat verhuizen. Dan is het ook altijd de vraag wat je met de huidige meubels gaat doen. Als je gaat verhuizen wil je over het algemeen een frisse start maken. En daarbij horen eigenlijk ook nieuwe meubels.

Keuzes

Als je de keuze hebt gemaakt nieuwe meubels te gaan aanschaffen, dan moet je voor jezelf een aantal vragen beantwoorden. Of in het geval dat je een partner hebt, dan moet je met elkaar een aantal keuzes maken. Ten eerste dien je er met elkaar uit te komen welke stijl meubels je wilt. Wat vinden jij en je eventuele partner mooi.

Ten tweede moet je beslissen welke meubelstukken je wilt. Bijvoorbeeld in de keuken. Wil je een gewone eettafel of ga je voor een bartafel met krukken er omheen.

En voor de zithoek, wil je een bank? Of wellicht twee banken? En moeten er dan nog stoelen bij en hoeveel? Uiteraard moet je bij de zithoek ook kiezen wat voor salontafel je wilt.

industriele stoelen

Industriële look

Als we een tip mogen geven, kijk eens naar een interieur met een industriële look. Momenteel is dit echt een trend en we denken dat dit ook nog wel even zo blijft. Het is vrij tijdloos. De kleuren van deze sets zijn sowieso warm en kunnen goed gematcht worden bij de vloeren en de muren.

Een kenmerk van meubels in de industriële look is dat deze wat robuust zijn. Neem bijvoorbeeld een eettafel. Het blad van deze tafels is lekker dicht en van een mooie houtsoort gemaakt. Zet er een paar mooie industriele stoelen omheen en je hebt een super eethoek. Deze industriele stoelen zitten ook nog eens heerlijk kan ik je vertellen.