Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een mooie glazen wand in je nieuwe tuinhuis

Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen? Dan is het tegenwoordig een trend om gelijk je tuin ook helemaal aan te pakken. Dit kan nog specifieker, namelijk het aanleggen van een mooi tuinhuis, een overkapping of veranda. Als je voor een veranda kiest, dan maak je een mooie verlenging aan je woning. Dit is zeker iets waar veel mensen blij van worden. Daarnaast creëert een overkapping een extra plek om lekker met vrienden te gaan zitten en een extra huiselijk plekje te hebben. Hier kun je zowel in de zomer als in de winter genieten van een avondje gezelligheid. Om de kwaliteit de behouden, maar vooral de warmte, is het handig om te gaan voor een glazen wand.

Goed voor zowel warm als koud weer

Door middel van een glazen wand in je veranda of overkapping, creëer je een mooie afscheiding. Zo kunnen bijvoorbeeld katten niet op jouw tuinmeubel komen, maar wordt de binnenkant ook goed beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Het is aan te raden om voor een glanzen wand te gaan, aangezien je dan nog lekker door de afgesloten ruimte heen kunt kijken. Zo voelt het niet alsof je opgesloten zit in een hok en kun je nog volledig genieten van de prachtige tuin die je nieuw hebt aangelegd. Wist je dat je een glazen wand ook kunt verschuiven door een handig systeem? Zo kun je de deuren ook nog eens lekker openzetten zodra het lekker weer is. Daarnaast zorgt het voor meer ruimte als je een tuinfeest geeft.

Modern en goed schoon te houden

Je hebt verschillende keuzes als het gaat om een goede afscheiding van je tuinhuis. Denk aan een glazen schuifwand tuinhuis. De diepte van een reling waar de glazen wanden op kunnen schuiven is afhankelijk van de lengte van een tuinhuis. Zodra jouw tuinhuis namelijk erg breed is, zul je meer schuifwanden nodig hebben. Denk aan vier schuifwanden achter elkaar. Dit ziet er enorm gaaf uit. Het is overigens ook een enorme trend om de glazen schuifwanden te combineren met een mat zwarte kleur. Dit kan dan als bescherming van de randen dienen, zodat de kwaliteit behouden kan worden. Een ander voordeel van de glazen schuifwanden in een tuinhuis, is dat je deze gemakkelijk schoon kunt houden. De wanden kun je afnemen met een doek. Je wilt geen onnodige vlekken, aangezien je goed door de deuren heen wilt kijken.