Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Je wilt het onspannen en gezellig houden

loungebank voor buiten

Als je op zoek bent naar een paar ideeën om van je tuin een ontspannen, gezellig plekje te maken of de perfecte plaats om vriendschappelijke en familie bijeenkomsten te houden op zonnige dagen, dan ben je hier op de juiste plaats. Er zijn vele soorten tuinen, maar we vinden gemeenschappelijke kenmerken in de tuinen die een goede, gezellige indruk maken.

Eerst moet je bedenken waarvoor je je tuin gaat gebruiken en hoe je er het beste van kunt maken. Denk aan de ruimte, het meubilair en de decoratie die je al hebt en bedenk wat je wilt veranderen. Een kleine tafel en stoelen? Begin dan met een loungebank voor buiten, en je maakt van je tuin een huiskamer.

Kussens, kussens en… nog meer kussens! Ze zijn de beste aanvulling om je tuin en je loungebank voor buiten comfortabeler te maken. Je introduceerd dan ook wat kleur en dimensie. Het is de sleutel om er een gastvrije en toch persoonlijke ruimte van te maken.

loungebank voor buiten

De kracht van verlichting

Gebruik je tuin ook ’s avonds! Verwissel de lunch voor een glas wijn en de zon voor kunstlicht, de maan en de sterren. Probeer een warme en ontspannen omgeving te vormen door gloeilampen met een lage helderheid te gebruiken. Je kunt een sfeervolle lichtbron gebruiken, zoals een lamp, en die uitdoen zodra je klaar bent met eten. En om nog een stapje verder te gaan, kun je ook buiten een open haard aanleggen om een magische omgeving te maken.

Als je bezig bent met het decoreren van een terras, zijn planten het eerste waar je aan moet denken. Hoe klein ze ook zijn, ze zorgen ervoor dat je je in de natuur voelt en ze helpen je te ontspannen. Kies een paar plantenpotten om een perfecte look te krijgen! En, als je nog steeds het gevoel hebt dat er “iets” speciaals ontbreekt, voeg dan wat buitentapijten en decoratieve figuren toe die bij jouw stijl passen.

Jouw terras, jouw regels

Breng zoveel mogelijk tijd door op je terras, geniet er met volle teugen van. Je wilt er je eigen plekje van maken. Gezellig en met een open vriendelijk gezicht. Beetje bij beetje zal het je eigen stukje paradijs worden.