Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Natuurlatex matras

Natuurlatex matras

Natuurlatex matras – Voordelen en meer!

Steeds meer mensen kiezen voor natuurlatex matras. Dat heeft zo zijn redenen. De termen natuurlatex en synthetisch latex worden helaas vaak met elkaar verward. Synthetisch latex wordt gemaakt uit aardolie en wordt aan een matras toegevoegd voor stabiliteit en hardheid. Natuurlatex wordt daarentegen vervaardigd van rubbermelk dat uit de rubberboom gewonnen wordt. De rubberboom komt vooral in Azië voor. In dit blog vertellen we alles over het natuurlatex matras en de voordelen die u ermee in huis haalt.

Voordelen van een natuurlatex matras

Een natuurlatex matras zorgt voor veel voordelen op diverse gebieden. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor dit matras. Een natuurlatex matras is namelijk:
  • comfortabel
  • duurzaam
  • ondersteunend
  • een milieuvriendelijke keuze
  • een natuurproduct
  • anti-allergisch
  • anti-huisstofmijt

Het produceren van een natuurlatex matras

Zoals we al zeiden, wordt een natuurlatex matras geproduceerd door middel van het rubbermelk van de rubberboom. Het rubbermelk wordt daarna verwerkt tot een latex schuim. Bij dit proces wordt er in het matras voor een open celstructuur gezorgd. Dit maakt het matras optimaal qua kwaliteit en veel veerkrachtiger. Natuurlatex matrassen zijn in allerlei hardheden te krijgen. Daarmee heeft u dus altijd een matras naar wens.

Comfort en veiligheid

Een natuurlatex matras biedt dus veel ligcomfort. Dit is te danken aan de natuurlijke veerkrachtige en soepele kwaliteiten van natuurlatex. Doordat het matras over de gehele oppervlakte dezelfde eigenschappen heeft, is het matras perfect voor koppels. U zult namelijk weinig tot geen beweging voelen als uw partner zich bijvoorbeeld omdraait in zijn of haar slaap. Daar komt bij kijken dat een natuurlatex matras bijzonder veilig is omdat latex van nature geen voedingsbodem is voor bacteriën en schimmels. U slaapt dus altijd in een bacterie- en allergievrije ruimte. Als klap op de vuurpijl is natuurlatex lucht- en vochtdoorlatend. Hij blijft dus lang fris en schoon aanvoelen.

Meer weten

Wilt u meer weten over slapen en slaapcomfort? Wilt u andere tips over wonen, wooncomfort en inrichting? Hou dan vooral ons blog in de gaten.