Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Nieuwe vloer voor in jouw woning

LAB 21

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw woning? Kies dan voor laminaat. Naast deze optie bestaat er natuurlijk tevens de mogelijkheid om te kiezen voor PVC vloeren of voor houten vloeren. Daarentegen is het bij laminaat zo dat dit bijna altijd zal passen bij jouw woning. Verder kan laminaat voor de lange termijn meegaan waardoor jij richting de toekomst kosten bespaard bij de keuze voor laminaat. Ten slotte is het zo dat jij het laminaat kan aanpassen naar behoeften, zodat het bijvoorbeeld mogelijk is om ervoor te zorgen dat het laminaat past in iedere ruimte in jouw woning. Vaak kan het bij het aanschaffen van vloerbedekking bijvoorbeeld moeilijk zijn om alles te plaatsen in moeilijke hoekjes.

Waar voor je geld


Als jij iets koopt dan is het belangrijkste natuurlijk dat jij waar krijgt voor jouw geld. Dit is het geval als de vloerbedekking die jij koopt gebruikt kan worden in jouw woning en vervolgens voor de lange termijn mee kan gaan. Dit is het geval indien jij kiest voor laminaat aangezien het materiaal van hoge kwaliteit is. Hierdoor zal het materiaal voor de lange termijn mee kunnen gaan en is vervanging pas noodzakelijk als jij verhuist of wenst te verbouwen. Daarnaast kan jij het gebruiken voor jouw woning door de mogelijkheid om het laminaat zodanig meer te leggen als jij wenst.

Kunststof


Het laminaat bestaat uit kunststof. Dit is materiaal dat bijzonder geschikt is voor gebruik. De kunststof die in de bovenste laag zit en in de onderste laag van het laminaat zit zal bijzonder geschikt zijn om schadelijke stoffen tegen te houden. Het is namelijk zo dat er wel degelijk schadelijke stoffen in het laminaat zelf zitten, alleen worden deze tegengehouden door het laminaat. Hierdoor is het laminaat niet schadelijk voor jouw gezondheid. Daarnaast kan jij het laminaat makkelijk bewerken naar jouw persoonlijke voorkeuren doordat het materiaal bewerkbaar is. Dit is bij hout bijvoorbeeld veel minder het geval.

Vochtschade voorkomen


Indien jij laminaat plaatst dan bestaat de mogelijkheid op vochtschade. Dit heeft te maken met het feit dat de kunststof niet ontzettend veel water kan opnemen. Het is echter mogelijk om vochtschade te voorkomen door jouw woning op de juiste manier in te delen en voldoende informatie te lezen over vochtschade. Door de juiste kennis kan jij als gevolg hiervan weer de juiste beslissingen nemen en vochtschade voorkomen. Verder helpt het altijd om het laminaat juist te plaatsen, want hiermee verminder jij het risico op vochtschade. 

Correct plaatsen


Het is belangrijk om het laminaat correct te plaatsen om schade te voorkomen. Verder is het tevens belangrijk dat jij op een prettige manier kan lopen over het laminaat. Zorg er dus voor dat jij het laminaat plaatst op een manier die goed aansluit op de vloer en voorkom hiermee dat jij je voeten openhaalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan weinig ruimte ertussen laten. Verder kan jij eventueel hulp krijgen van vakmensen die ervoor zorgen dat het laminaat geplaatst wordt op een manier die overeenkomstig is met jouw wensen en voorkeuren.

Op zoek naar kwalitatief laminaat? Kijk dan eens op LAB21.nl.