Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Ongedierte in huis? Laat het door een deskundige bestrijder verhelpen

Ongediertebestrijding

Ongedierte in huis. Niemand zit daarop te wachten, maar het is helaas onmogelijk om dit helemaal te voorkomen, zelfs al houd je je huis nog zo schoon en ventileer je nog zo goed. In Nederland komen namelijk veel soorten ongedierte voor. Deze dieren horen normaal gesproken in de natuur te leven, maar in Nederland liggen natuur en verstedelijking erg dicht bij elkaar. Bovendien is er hier veel water en een hoge luchtvochtigheid, iets dat de vorming van ongedierte ook in de hand werkt. In Nederland zijn er door deze combinatie van oorzaken gelukkig wel veel specialisten op het vlak van ongediertebestrijding actief. Lees verder om te weten wanneer je die inschakelt.

Ongediertebestrijding

Wanneer laat je een professional komen?

Er zijn een paar situaties waarbij de komst van een professionele ongediertebestrijder noodzaak is. Dit is bijvoorbeeld wanneer je een wespennest in of rond je huis hebt. Zo’n nest mag je nooit zelf weghalen, want dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Houtworm is ook iets dat particulieren bijna nooit zelf kunnen oplossen, iets wat ook gezegd kan worden wanneer je woning wordt geteisterd door een muizen- of rattenplaag. Bij enorme aantallen mieren, bedwantsen, zilvervisjes of spinnen is het inzetten van een professional ook aan te bevelen.

Ongediertebestrijding

Zo kun je ongedierte zelf bestrijden

In bepaalde gevallen kun je ongedierte ook zelf bestrijden. Over het algemeen heb je deze mogelijkheid als het ongedierte (nog) niet in grote aantallen aanwezig is, of als de aanwezige indringers geen duidelijke gevaren voor de mens kunnen betekenen. In dat kader kun je als particulier wellicht best een enkele muis vangen, maar een hele muizenplaag is dus ondoenlijk. Enkele fruitvliegjes, zilvervisjes, bedwantsen, spinnen en of muren vangen of doden is ook iets dat te doen is.