Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Opblaasbare Jacuzzi kopen voor in de tuin

Opblaasbare Jacuzzi

Het ultieme wellness gevoel ervaren vanuit huis? Dat kan bijvoorbeeld door een jacuzzi in de tuin te laten installeren. Om dit te laten bewerkstelligen kost vaak veel tijd en geld. Een goedkoper alternatief is het kopen van een opblaasbare jacuzzi. Deze is binnen enkele minuten opgezet en scheelt een hoop zorgen in je portemonnee. 

Wat is een opblaasbare jacuzzi

Kort gezegd is een opblaasbare jacuzzi een goedkopere versie van een jacuzzi. Ze zijn vaak te krijgen in een ronde of vierkante vorm en zijn makkelijk verplaatsbaar. De wanden worden met een elektrische pomp opgeblazen totdat ze hard genoeg zijn om voldoende stevigheid te bieden. Meestal zijn de wanden van een opblaasbare jacuzzi ontworpen van PVC of Tritech materiaal. 

Omdat een opblaasbare jacuzzi snel op te zetten is en geen specifieke ondergrond nodig heeft kan jij binnen enkele minuten een plaats gevonden hebben in de tuin voor de opblaasbare hottub en deze daadwerkelijk opgeblazen hebben.

Over het algemeen duurt het een half uurtje voordat de jacuzzi gevuld is met water en daarna kan je plaatsnemen. Het water warmt zich gemiddeld met 1,5 tot 2 graden per uur op. Bij een opblaasbare jacuzzi van 

Voordelen van een opblaasbare jacuzzi 

Steeds meer kopers kiezen ervoor om een opblaasbare jacuzzi te kopen voor in de tuin. Door de onderscheidende kenmerken en de vele voordelen is dit begrijpelijk. De grootste voordelen van een opblaasbare jacuzzi ten opzichte van een geïnstalleerde professionele jacuzzi zijn: 

  • Goedkoper in prijs
  • Sneller op te zetten 
  • Verplaatsbaar, waardoor je de opblaasbare jacuzzi eventueel kan verhuizen
  • Makkelijk om schoon te maken 
  • Iets goedkoper in stroomkosten

Daarentegen moet gezegd worden dat een professionele jacuzzi niet voor niets hoger is in prijs. De massagejets zijn krachtiger, de zit-en lighouding is beter afgestemd op het lichaam en de extra functionaliteiten zorgen voor meer gemak. 

Opblaasbare Jacuzzi

Opblaasbare jacuzzi onderhouden

Het onderhouden van een opblaasbare jacuzzi is een belangrijk punt om op te letten. Regelmatig moet het water ververst worden en de hottub van binnen schoongemaakt worden. Dit klusje kan als vervelend ervaren worden, maar het is noodzakelijk voor de hygiëne en de kleur van het water. 

Afval en bacteriën zorgen er namelijk voor dat het water in de jacuzzi verkleurd. Als dit te lang blijft hangen wordt het lastig voor de filter om alles schoon te filteren, waardoor het water een groenachtige kleur krijgt. 

Aan te raden is om het water van de opblaasbare jacuzzi ongeveer na 2 tot 3 gebruik te verversen. Laat het water door middel van een pomp uit de jacuzzi lopen, maak de binnenkant schoon met een zachte doek en reinigingsmiddel en vul uiteindelijk het water weer bij. 

De beste opblaasbare jacuzzi’s  

Om er zeker van te zijn dat je een opblaasbare jacuzzi koopt van hoge kwaliteit en een lange levensduur heeft Jacuzzifan de beste opblaasbare jacuzzi’s voor jou uitgekozen. 

Jacuzzifan is specialist in het beoordelen van jacuzzi’s en opblaasbare jacuzzi’s. De beste modellen zijn voor jou uitgekozen. De beoordeling is gedaan op basis van: stevigheid, betrouwbaarheid, veiligheid en levensduur.