Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Profielen voor verschillende doeleinden

Aluminium profielen

Aluminium profielen kunnen bedoeld zijn voor verschillende toepassingen, zo is de bekende daktrim een profiel wat vaak toegepast wordt bij daken om deze af te werken. Vaak is het profiel wel in een bepaalde vorm, en in een specifiek format gemaakt om te gebruiken bij bijvoorbeeld ramen en deuren. Een profiel voor ramen, zorgt ervoor dat je minder tocht ervaart, of een profiel op de dorpel van een deur. De onderdorpel die vaak van hout is zal door het aluminium profiel niet slijten, zo zijn er verschillende toepassingen met profielen.

Betere afwatering bij de ramen

Ook bij ramen heb je een goede afwatering nodig, met aluminium profielen kun je ervoor zorgen dat je altijd de gewenste afwatering hebt bij de ramen. Wel is het zaak dat je het goede profiel gebruikt, en rekening houd met de dikte van het glas. In de webshop van sloterop.nl kun je precies zien wat de mogelijkheden zijn met de profielen voor je glas. Door het grote assortiment vind je altijd een profiel wat bij je glas past, en die ervoor zorgt dat de afwatering op een verantwoorde manier verloopt. 

Profielen voor deuren

Aluminium profielen

Met aluminium profielen voor deuren, heb je binnen het assortiment bij sloterop.nl een enorme keuze. Profielen voor zowel slijtage, maar ook profielen om tocht tegen te gaan. Natuurlijk kunnen de profielen perfect op maat worden gemaakt, zodat je de aluminium strippen alleen nog maar hoeft te bevestigen. Zogenaamde rail profielen zorgen voor een perfecte werking bij hefschuifdeuren, wanneer je last hebt van tocht bij de onderdorpel van je deur is een tochtprofiel de perfecte oplossing. Voor ramen zijn er ook profielen, die voor een luchtdichte afsluiting zorgen bij je ramen. Door de profielen te voorzien van kunststof, kan er geen tocht meer door de naden de woning binnenkomen.