Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Subsidie warmtepomp aanvragen

subsidie warmtepomp aanvragen

Een warmtepomp laten aanbrengen? Vergeet geen subsidie aan te vragen!

Het aanbrengen van een warmtepomp in je woning is zonder enige twijfel een goed idee. Door deze investering zul je immers je cv-ketel uit je huis kunnen verwijderen. Het grote voordeel schuilt ‘m hierin dat je je woning niet meer op basis van gas hoeft te verwarmen. Dit werkt met een warmtepomp immers op elektriciteit. Dit is een stuk gunstiger voor het milieu, met name als je ook nog over bijvoorbeeld zonnepanelen beschikt om je eigen elektriciteit op te wekken. Verder vormt het kopen van een nieuwe warmtepomp een grote stap onderweg naar een energieneutraal huis. Een dergelijk huis is zeer comfortabel om in te wonen, geeft je een enorme besparing aan energiekosten en vertegenwoordigt meer waarde. Een nieuwe warmtepomp kopen betreft natuurlijk wel een behoorlijke investering. Om woningeigenaren te stimuleren toch deze investering te doen heeft de overheid een subsidiepot voor dergelijke investeringen beschikbaar. Lees hieronder meer informatie over een subsidie voor je warmtepomp aanvragen.

Voorwaarden voor een geslaagde subsidieaanvraag

subsidie warmtepomp aanvragen

Als je een subsidieaanvraag voor je warmtepomp wilt indienen, houd er dan rekening mee dat je aan deze voorwaarden moet voldoen:

  • De warmtepomp moet geplaatst zijn/worden in de woning waarvan jij de eigenaar bent.
  • Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat de warmtepomp daadwerkelijk is geplaatst. Je betaalt dit in eerste instantie dus zelf.
  • Je moet je aanvraag uiterlijk binnen een jaar na de plaatsing van de warmtepomp indienen.
  • Als je je warmtepomp tegelijkertijd met een andere energiebesparende voorziening aanschaft, dan moet je je aanvraag binnen een jaar na het realiseren van de eerste maatregel indienen.
  • Voor je aanvraag dien je in DigiD in te loggen. Je moet dan ook bewijs aanleveren dat de maatregelen daadwerkelijk gerealiseerd zijn. Denk hierbij aan foto’s en/of scans van facturen, je betaling en de warmtepomp zelf.