Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tips voor het kopen van een keuken

Een keuken is een dure aankoop. De uiteindelijke prijs hangt van veel factoren af. Je moet je daarom goed laten informeren voordat je zo een grote aankoop doet. Het is namelijk iets groots wat gerealiseerd moet worden.

Tip 1 zorg voor een goede voorbereiding

De zoektocht naar de perfecte keuken start met een goede voorbereiding. Zo moet je weten welke maten de keuken heeft. Daarnaast is het handig als je weet hoeveel je te besteden hebt. Zo kan je je wensen qua indeling op een rij zetten. Verder moet je kijken welke apparatuur en meubels je wilt en nodig hebt. Er zijn namelijk oneindig veel soorten keuken. Van een open keuken tot een keuken op maat. Je kan het zelf naar je eigen smaak maken. 

Tip 2 wees alert op extra kosten

Natuurlijk zitten er altijd wel addertjes onder het gras. Let daarom op de eventuele kosten die erbij kunnen komen. Zo kan je ineens extra kosten krijgen voor als iets geleverd of geïnstalleerd moet worden. Daarnaast willen de keukenleveranciers vaak liever de nieuwste modellen verkopen omdat ze daar meer aan verdienen. Terwijl er altijd nog oudere goedkopere modellen altijd nog leverbaar zijn. Ga er dus niet vanuit dat wat je aangeboden krijgt, het enige is wat er leverbaar is.

Tip 3 vergelijk meerdere leveranciers

Er zijn super veel leveranciers die keukenmeubilair aanbieden. Daarnaast heeft elke leverancier een andere kwaliteit en dat is lastig te vergelijken. De bezoeken aan de leveranciers zijn uiteindelijk wel de moeite waard. De verschillen kunnen erg groot zijn. Het beste is om bij verschillende leveranciers offertes aanvragen zodat je de prijzen makkelijk kan vergelijken. Verder hoef je niet alle benodigdheden bij een leverancier aan te schaffen. Zo krijg je goedkoop mogelijk je droomkeuken.

Tip 4 zorg voor een kleine aanbetaling

Een keuken kost veel geld daarom is het gebruikelijk om een aanbetaling te doen. Wel is het verstandig om de betaling zo klein mogelijk te houden, om problemen te voorkomen. 

Tip 5 ga de grens over

Nederland ligt naast Duitsland. Daarom kun je overwegen om je keuken in Duitsland te kopen. De keukens zijn daar meestal meer dan de helft goedkoper. Het voordeel is dat de meeste Duitse keukenbedrijven ook in Nederland leveren. Zo kan je altijd je droomkeuken goedkoop scoren.