Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Vier verschillende keukens

In de paar jaar dat de coronacrisis ons teisterde, wilden veel mensen iets in hun huis verbouwen. Dat zorgde voor veel ophopingen bij bedrijven zoals keukenboeren en badkamerspecialisten. Nu lijkt de rust weer een beetje te zijn wedergekeerd en dus is het tijd om te kijken naar hoe jij jouw keuken kan veranderen. In deze blog vertel ik je over vier veelvoorkomende keukenstijlen. Lees je mee?

Een relaxed strand sfeertje

Een stel dat veel voorkomt is een soort strandsfeer. Het is de look die ook wel bekend staat als iets wat is overkomen waaien vanuit Ibiza. Met veel lichte kleuren en materialen wordt deze keuken gedecoreerd. Op internet zijn tal van inspiratiebeelden te vinden. Het is een mix tussen een bijna steriel witte omgeving en allerlei soorten planten en natuurcreaties.

Stoer, modern en strak

Een grote tegenhanger van de Ibiza stijl is de moderne en stoere look. Deze keuken kenmerkt zich juist door donkere en massieve materialen en weinig decoraties. De vormen zijn hoeken en strak afgewerkt waardoor er een serieus en zwaar uiterlijk ontstaat. Deze keuken wint over de jaren heen steeds meer aan populariteit omdat het in veel huizen past en ook makkelijk in onderhoud is.

Landelijk en gezellig voor het gezin

Een keuken die al sinds jaar en dag populair is, is de landelijke keuken. Met veel warme kleuren en materialen zorgt deze keuken er qua uiterlijk voor dat de ruimte in haar geheel warm en uitnodigend aanvoelt voor iedereen. Het is vaak echt een plek waar je langere tijd wilt zitten en die ruimte biedt voor meerdere mensen. Zo kom je weer met de mensen in huis in contact.

Een oosters tintje

Een andere stijl die iets unieker is en hierdoor minder vaak voorkomt, is de oosterse keuken. Met spiegeltjes, tegels in verschillende kleuren en een overladenheid aan specerijen waan je je direct in een ander oord zodra je hier binnenstapt. Zelliges keuken tegels kunnen hierin een enorme toevoeging zijn. Kijk de tegelfabriek Nederland wat zij wat dit betreft in het assortiment hebben.

Gooi het maar samen

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om sommigen van deze stijlen te combineren. Dit is heel gebruikelijk maar kan wel zorgen voor een minder coherent uiterlijk. Dat is iets om je te bedenken als je bepaalde stijlen wilt mixen. Het voordeel is wel dat er vaak een unieke combinatie en daarmee ook een uniek uiterlijk tevoorschijn komt wat ook juist heel speels en vernieuwend kan zijn.