Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Interieur woning

Uw eigen huis inrichten met de natuurlijke elementen – interieurtrends met natuurlijke elementen gaan we meer en meer zien. Weg van de door technologie geobsedeerde decortrends die we zagen domineren in de designtrends van 2020, beweegt 2021 naar frisse, natuurlijke materialen zoals steen, koper, beton en graniet. Deze elementen zorgen voor een organische en serene sfeer in elke ruimte en weerspiegelen tegelijkertijd de wereld rondom uw huis.

Uw huis inrichten met de fluwelen interieurtrends

Geloof het of niet, fluweel werd gezien als ouderwets en benauwd en het wordt nu gezien als een luxe en geruststellende fabricage. Deze multidimensionale stof krijgt al veel aandacht, waardoor tientallen interieurontwerpers zich aangetrokken voelen tot fluwelen decor, aangezien het een van 2021’s meest gewilde interieurontwerptrends zal zijn.

Bloemmotieven ontwerptrends

Deze klassieke decoratietrend bestaat al sinds het begin der tijden, maar voor het komende jaar zijn bloemen grondig opgefrist en gemoderniseerd. En ook u zult snel genoeg bloemenpatronen in een nieuw licht zien. Decorateurs verwachten overdreven proporties, speelse schalen en contrasterende kleuren om dit tijdloze decorpatroon verfrist te laten aanvoelen.

interieurtrends

Koperen designtrends

Roségoud was een van de meest geziene decortrends van 2020, maar voor 2021 verwachten we minder roségoud en meer koperen accenten, samen met een mix van andere metalen en afwerkingen. Met zijn rode en oranje tinten en de algehele aardetint biedt koper een broodnodige frisse wind voor het nieuwe jaar.

Design trends kleuren

Hoewel gedempte kleuren u kunnen helpen voorkomen dat ruimtes overweldigend en visueel zwaar aanvoelen, zijn de interieurontwerpers van mening dat 2021 een jaar zal worden waarin krachtigere kleuren de voorkeur hebben. Rijkere tinten door uw hele huis kunnen uw meer gedempte en natuurlijk getinte meubels en decoratieve elementen onmiddellijk laten opvallen en opnieuw aanvoelen. Kijk bijvoorbeeld uit voor dramatisch rood, opvallend roze, gedurfd geel en weelderig groen.

Messing designtrends

2021 begint een jaar te worden waarin we afscheid nemen van roestvrij staal, chroom en gepolijst nikkel, en messing accenten verwelkomen in onze huizen. Messing is een verrassend warm en subtiel alternatief voor de verwachte stalen accenten en zal zeker een alledaags gevoel van elegantie toevoegen aan zelfs de eenvoudigste ruimtes.