Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Nieuwe tuinindeling? Neem een kunstgrasmat

kunstgras kopen?

Heb je op dit moment de beschikking over een tuin, maar vind je dat deze wel weer eens een opfrisbeurt nodig heeft? Of ga je in afzienbare tijd verhuizen naar een nieuwbouwhuis en kun je aldaar je toekomstige tuin helemaal zelf samenstellen? Als je houdt van comfortabele en langdurige oplossingen, waarom zou je dan niet een mat van kunstgras kopen? Kunstgras staat bekend om z’n lange levensduur. Dit kan variëren van zo’n 10 tot maar liefst 25 jaar. Verder heeft kunstgras een enorme toepasbaarheid. In alle delen van je tuin kun je dit dus gebruiken, maar ook op balkons of dakterrassen kun je gerust kunstgras neerleggen. Welke voordelen kunstgras nog meer biedt, ook in vergelijking met normaal gras, valt hieronder te lezen.

kunstgras kopen?

Wat kunstgras zo onderhoudsvriendelijk maakt

Om te begrijpen waarom kunstgras zo’n sterk product is als het gaat om onderhoud, dien je dit eigenlijk te vergelijken met ‘echt’ gras. Met een gazon van laatstgenoemde zul je bijvoorbeeld geregeld het gras moeten maaien en onkruid moeten verwijderen. Bij kunstgras hoeft dit niet. Een kunstgrasmat is daarnaast gemakkelijk te leggen, in tegenstelling tot een natuurlijke grasmat waarvoor je moet bemesten en verticuteren. Verder is het relevant om te melden dat je kunstgras niet hoeft te sproeien.

kunstgras kopen?

Meer flexibiliteit in je tuin met kunstgras

Een mat van kunstgras presteert het hele jaar door hetzelfde. Het is bestand tegen UV-stralen, maar ook tegen regen, wind, kou, ijs en sneeuw. De kleur van de mat verandert er niet door. Verder geniet je met een kunstgrasmat van meer flexibiliteit in je eigen tuin. Dit uit zich in het feit dat je op kunstgras gemakkelijk je tuinset, speeltoestellen of zelfs een opblaasbaar zwembadje kwijt kunt. Kunstgras beschadigt hierdoor niet, in tegenstelling tot echt gras.