Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Terrasoverkapping kiezen: waar let je op?

Metalura

Zit je graag buiten in je tuin? Dan is een terrasoverkapping echt perfect voor jou. Hieronder kun je je terras zetten, waardoor je op je terras minder last hebt van slechte weersomstandigheden. Ook kun je kussens en andere dingen die niet nat mogen worden of weg kunnen waaien zo gemakkelijker buiten laten liggen.

Als je een terrasoverkapping wilt kopen, is het echter wel belangrijk dat je op een aantal punten let. Waar moet je nu rekening mee houden bij het kiezen van een terrasoverkapping? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

terrasoverkapping

Waterafvoer

Bij het kiezen van een terrasoverkapping is het belangrijk dat je let op de waterafvoer. Is het dak helemaal plat? Dan kan regenwater gemakkelijk op de overkapping blijven liggen. Je kunt daarom beter kiezen voor een overkapping met een iets schuin dak. Het water kun je vervolgens laten opvangen door een regenton.

Eén geheel met de rest van de tuin

Je kunt natuurlijk kiezen voor een terrasoverkapping in een felle kleur of van een industrieel of modern materiaal, zodat het opvalt in de rest van de tuin. De meeste mensen willen echter liever dat de overkapping één geheel vormt met de rest van de tuin. Wil jij dit ook liever? Kies dan voor een houten overkapping, gebruik natuurlijke kleuren of de kleuren van je huis en laat hier klimop tegenaan groeien.

terrasoverkapping

Tuinmeubels en tuindecoratie

Zodra je een terrasoverkapping hebt uitgekozen, zul je nog tuinmeubels en tuindecoratie moeten aanschaffen. Het beste is om te kiezen voor meubilair en decoratie die bij de overkapping passen. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde soort materiaal en dezelfde kleuren. Naast een tafel en stoelen en/of een bank is het aan te raden om ook een verwarmer onder de overkapping te zetten. Zo kun je in de winter ook gemakkelijk in de tuin zitten.