Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

3 redenen waarom goede badkamerventilatiesysteem zo belangrijk is

1. Goede ventilatie voorkomt schimmelgroei

De luchtkwaliteit is van vitaal belang in elke badkamer. Ventilatiesystemen zijn ontworpen om koele lucht door de hele badkamer te laten circuleren, wat de vochtigheid kan verminderen, de luchtstroom bevordert, en uiteindelijk schimmelgroei voorkomt. Het belangrijkste aspect is ervoor te zorgen dat eventueel vocht in de lucht wordt weggeblazen, zonder dat je een heleboel leidingwerk hoeft te installeren. Een badkamerventilator met afstandsbediening is voorzien van omgevingssensoren, zodat je gemakkelijk de temperatuur kunt regelen, de luchtvochtigheid verminderen, en vuile of vochtige lucht wegblazen.

2. Ze voorkomen de schade die waterdruppels kunnen toebrengen aan badkameroppervlakken.

Condensatie in de badkamer is niets nieuws, maar de schade die het kan aanrichten wel. Niet alleen vlekt het verf, maar het kan ook vinyl muren en tegelvloeren beschadigen. Je merkt misschien dat sommige plekken rond je douche of badkuip donkerder worden als je badkamer niet voldoende ventilatie heeft. Ventilatoren kunnen hierbij helpen en zorgen er dus voor dat je badkamer langer in optimale staat blijft.

3. Ze elimineren geurtjes.

Badkamerventilatoren behoren tot de beste luchtzuiveraars die je kunt kopen. Hoewel elke ventilator de lucht kan zuiveren, is een badkamerventilator speciaal ontworpen om dampen uit je badkamer of keuken te verwijderen, waardoor je niet zoveel maatregelen hoeft te nemen om de lucht te filteren als je normaal zou doen. Als je goede ventilatie hebt heb je dus minder last van een muffe geur in de badkamer en voel je je altijd fris als je de douche uit komt.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/