Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Aandachtspunten bij het plannen van een badkamerverbouwing

badkamerverbouwing

De badkamer is één van de ruimtes in huis die het hardst slijt. Je zal na enige tijd merken dat je sanitair vervangen moet worden. Ook kan het zijn dat het gewoon uit de tijd is geraakt en je er niet meer blij van wordt. Ben je van plan om de badkamer eens goed aan te pakken, onderschat de zaken dan niet. Bereid alles goed voor, bijvoorbeeld door een mobiele douchecabine via MobielToiletKopen.nl te kopen. Daarnaast vind je hier nog andere tips.

Wie doet de verbouwing?

Ben je voornemens de badkamer te verbouwen? Bepaal dan of je dit zelf doet of aan een specialist overlaat. Zelf verbouwen is voordeliger, maar je moet wel weten wat je doet. Anders is het ook stressvol. Gaat er iets fout moet je bovendien als nog iemand inhuren. Het kan dus slim zijn om direct al een vakman erbij te halen. Die heeft de kennis, ervaring en gereedschappen die nodig zijn. Zo is de verbouwing ook direct een stuk gemakkelijker te plannen.

Berekenen van de kosten

Het verbouwen gaat je wel het nodige kosten. Het is dus slim om dit ook eerst goed in beeld te brengen. Door een kostenberekening te maken, heb je in ieder geval een idee van wat je te wachten staat. Het is belangrijk om daar ook alle kleine kostenposten goed in mee te nemen. Een badkamer verbouwen kost gemiddeld tussen €8.000,- en €12.000,-.

Huur de benodigde middelen

Het is belangrijk om de benodigde hulpmiddelen te huren om het verbouwen gemakkelijker te maken. We hadden het al over de nood douchecabine. Ook een puincontainer huren kan heel slim zijn. Zo kan je het puin en afval direct afvoeren en vormt het geen probleem. Het is slim om dit allemaal te doen bij specialisten zodat je middelen van goede kwaliteit krijgt.

Maak een plan

Het is ook slim om vooraf een plan te maken voor de nieuwe badkamer. Zorg dat deze praktisch is ingedeeld. Je zorgt dat alles wat je nodig hebt een goede plek krijgt. Haal er een adviseur bij om te zorgen dat alles klopt. De ervaring van de specialist maakt dan het verschil.