Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Authentieke hottubs

Een hottub is de nieuwe manier om jezelf te uiten in deze wereld en de beste manier is met een authentieke hottub met houten rand. Mensen vertellen dat kunststoffen hottubs beter zijn maar dat komt neer op de kwaliteit van de kuip. Als je de kuip zonder naden maakt en je doet het niet te goedkoop dan is hout een betere optie. Je kunt in zo een hottub ook een goed feestje geven. Nodig je vrienden uit en voeg wat champagne toe en je hebt een geweldige avond. Vergeet niet om een prullenbak naast de kuip te zetten of anders moet je de volgende ochtend veel opruimen.

Rome, Japan en Amerika

De hottub is al tijden (duizenden jaren eigenlijk) een populaire manier om je te ontspannen. De Romeinen hadden een uitgebreid openbaar badhuis waar je een proto hottub kon vinden. De Japanners hebben de Ofuro wat meer op onze huidige hottubs lijkt. In de jaren veertig van de 21e eeuw begonnen mensen in Amerika hottubs de produceren. Deze hottubs waren geïnspireerd door de Japanse Ofuro en de Amerikaanse variant werd een hit. Vandaag de dag hebben we veel meer handigheidjes. Echter het tijdloze houten ontwerp van de Japanse Ofuro blijft de meest populaire vorm voor hottubs. En als je er eentje ziet dan begrijp je direct waarom.

Privé openbaar

Hottubs zijn onderdeel van een lang debat over baden. Moet het in het privé gebeuren of in het openbaar? Voor beide kun je een argument bedenken. Privé is meer comfortabel en veilig. Maar in openbare badhuizen kun je gemakkelijk een praatje maken met iemand en sociale contacten bijhouden zonder te vertrouwen op digitale middelen. Dat was in Rome de reden voor openbare badhuizen. Toen hadden ze geen digitale middelen dus ging iedereen naar het badhuis om bij te praten. Voor veel mensen is de afhankelijkheid van smartphones en soortgelijke dingen (denk aan social media) te groot geworden en zou een openbare verzamelplek ideaal zijn. Een hottub kopen voor privé gebruik kan eenvoudig online!