Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Bank kiezen; waar let je op?

Black Friday bank

Een van de moeilijkste interieurkeuzes om te maken; het uitkiezen van een mooie, comfortabele bank. Zo veel keuze en zoveel mogelijkheden. Bij een hoop woonwinkels heb je dan ook nog eens de keuze om zelf jouw droombank samen te stellen. Ideaal natuurlijk, maar waar let je op bij het uitkiezen van een bank? Wij helpen je op weg!

Black Friday bank

Afmeting bepalen

Allereerst is het van belang om te kijken hoe groot jouw nieuwe bank moet zijn. Heb je de plek al uitgekozen waar jouw nieuwe bank komt te staan? Mooi, dan kun je nu de beschikbare ruimte opmeten. Zo is een bank van 3 meter lang natuurlijk een minder goede keuze in een smal appartement en één kleine 2- of 3-zitter zal wegvallen in een villa. Hoe groot jouw bank moet zijn is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw huishouden, hoeveel tijd je op de bank spendeert en hoe jij zit of ligt op de bank. Meet de ruimte op voordat jij naar een woonwinkel vertrekt om een nieuwe bank uit te zoeken. 

Kies de juiste opstelling, kleur en stof

Vervolgens ga jij kijken hoe de bank moet komen te staan. Komt de chaise longue aan de rechter of de linkerkant van jouw hoekbank. Of zet je toch liever een losse hocker naast de bank die je eenvoudig kan verschuiven als je languit wil gaan liggen? Vervolgens kies je jouw favoriete kleur. Ga je voor een mooie, neutrale basiskleur of voeg je liever wat lef toe in huis en kies je voor een opvallende, bonte kleur? Het kan allemaal! Ook de keuze voor de stof is belangrijk voor jouw bank. Zo is een kunstleren bank makkelijk met kleine kinderen, omdat je de bank gemakkelijk schoon kan maken. Een stoffen bank kan met de juiste behandeling ook eenvoudig schoongemaakt worden. Laat een bank daarom altijd impregneren!

Bank zelf samenstellen of een kant-en-klare bank kopen

Jouw zoektocht kan na bovenstaande stappen eindelijk beginnen. Kom je jouw ideale bank op het internet of in de winkel maar niet tegen? Kijk dan naar woonwinkels waar jij zelf jouw bank kan samenstellen. Zo zet jij stap voor stap jouw droombank in elkaar door te kiezen uit diverse kleuren, materialen en opstellingen. Liever een kant-en-klare bank kopen? Zeker vanwege de directe levertijd een veilige keuze. Wist je dat showroommodellen vaak voor een prikkie worden weggedaan? De bank heeft enkel in de winkel gestaan en is vaak nog hartstikke goed. Zonde om dan de hoofdprijs te betalen. Wacht in dat geval op de aanbiedingen, salesperiodes of shop een Black Friday bank in november.