Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Bespaar op de werkplaatsverlichting led \werkplaats

Werkplaatsverlichting led

Wanneer je in een magazijn werkt of op een grote werkplaats, denk je er misschien niet eens over na. Je loopt naar binnen, zet de lampen aan en gaat aan de slag. Op veel plekken wordt deze verlichting nog geregeld met tl-verlichting, felle balken die voldoende licht geven om goed te kunnen werken. Ik weet nog toen wij tl-buizen aan het plafond hadden, en we hier een van moesten verplaatsen. Deze tl-buizen worden gloeiend heet en je kan lelijk je hand eraan branden. Dit heeft te maken met het feit dat een groot deel van de energie bij tl, omgezet wordt naar warmte in plaats van licht. Eigenlijk best zonde toch? Gelukkig kan je de tl-balken gemakkelijk vervangen naar werkplaatsverlichting led, een duurzamer en veiliger alternatief.

Werkplaatsverlichting led

Wat is led werkplaatsverlichting?

Waar bij een tl verlichting variant, een groot deel van dat stroomverbruik dus verloren gaat aan warmte, is dit bij ledverlichting niet het geval. Een veel groter deel gaat hier puur naar de verlichting toe, waardoor het een alternatief is dat tot zestig procent aan stroom bespaart. Zeker met de eindeloos stijgende energieprijzen, kan dit een hoop in de sluipkosten schelen.  

Voor verschillende werkplaatsen zijn ook verschillende types van de verlichting het meest aan te raden. Welke dit is, hangt er dus een beetje vanaf wat je wensen zijn. Door verschillende kleurprofielen toe te passen en dimbare knoppen erbij toe te voegen, is er gelijk een hoop meer mogelijk.

Varianten op de Led-verlichting

Voor verschillende wensen zijn er verschillende vormen van led werkplaatsverlichting om uit te kiezen. Zo kunnen standaard tl-buizen vervangen worden door een led lijnverlichtingssysteem, dat lange afstanden in een keer kan verlichten. Ook zijn er Led Tl-verlichting buizen, waarmee je wel hetzelfde uiterlijk behoudt, maar op een veel duurzamere manier. Als je toch wilt gaan voor een wat meer klassieke look, is het mogelijk om bestaande lichtmodules om te bouwen naar Led, of om verschillende led klok armaturen te gebruiken. Omdat er ook werkplaatsen zijn waar veel maatregelen genomen moeten worden, bestaan er ook explosieveilige varianten.