Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Beton Cire kopen, waar let ik op

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een beton is echt helemaal in voor het decoreren van je huis. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van beton cire, een stucwerk stuk beton dat erg sterk, duurzaam een er erg mooi uit ziet. Naast deze voordelen is beton cire ook een makkelijk bewerkbaar materiaal waardoor je bijna door het hele huis heen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, wanden of tafelbladen. Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan er beton cire voor gebruiken. Ben je ook enthousiast over beton cire dan zijn er een paar dingen waar je op moet leggen voordat je overgaat tot je aankoop.

Laten leggen, of doe je het zelf

Beton cire kopen is erg gemakkelijk, er zijn namelijk erg veel goede websites beschikbaar met een ruim assortiment aan beton cire. Kijk bijvoorbeeld eens op betonstunter.nl en doe wat inspiratie op. Voordat je het beton cire of metal stuc koopt moet je goed bedenken of je denkt dat je het zelf kan aanbrengen, of dat je er een expert voor moet inhuren. In principe is het leggen van een vloer met betonnen cire niet heel moeilijk, maar is bijvoorbeeld een wand en zeker een tafelblad toch wel erg pittig.

Kleuren

Beton cire kopen geeft nogal wat keuze stress. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken over beton, namelijk dat het een saaie, grijze materie is, is beton cire verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken. Ga je voor een stoere look voor je tafelblad dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een mooie donkergrijze tint of bijvoorbeeld anthracite. Voor een industriële vloer kun je wellicht beter gaan voor een clay kleur of gravel. In de badkamer staat natuurlijk mooi wit altijd erg strak. Zoals je dus kunt zien zijn er genoeg opties, bedenk dus goed welke kleur het beste past bij jouw huis.