Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Beveilig uw woning ook via uw ramen

De meeste woningen hebben een goed beveiligde deur. Dit lijkt ook de meest logische plek om binnen te komen voor inbrekers. Dat neemt niet weg dat juist de ramen ook kwetsbaar zijn. Met de slotenmaker Groningen is het dus ook goed om te kijken naar de manier om de ramen beter te beveiligen. Het is goed mogelijk om dit aan te pakken, mits maar bekeken wordt wat de beste wijze van afsluiten is. De specialist weet precies wat u hiervoor nodig heeft.

Beter letten op de ramen

Het is opvallend hoe vaak de ramen vergeten worden bij de beveiliging. Dit is dan ook één van de punten die het meest worden aangestipt wanneer bekeken wordt hoe een woning beter te beveiligen is. Het is zaak om goed voorgelicht te worden hierover. Inbrekers vinden steeds weer nieuwe manieren om te zorgen dat ze binnen komen. De ramen spelen daarin tegenwoordig een belangrijke rol.

De juiste sloten gebruiken

Een raam beveiligen kan gewoon met een goed raamslot gebeuren. Het is dan natuurlijk wel ook van belang om te weten welk soort slot het best werkt. Er zijn veel verschillende soorten sloten op de markt. Dat kan bijvoorbeeld een oplegslot of een inlegslot zijn. Dit hangt ook sterk af van de situatie ter plekke. Dit maakt het samenwerken met de slotenmaker ook belangrijk. Die kan goed inschatten wat het best werkt in combinatie met de ramen in uw woning.

Welke factoren spelen mee?

Er zijn verschillende factoren die meespelen. In de eerste plaats natuurlijk het soort raam in de woning. Gaat dit naar binnen of naar buiten open? Hoe dik is het kozijn? Wat voor soort ramen zitten erin? Al deze zaken spelen een rol bij het kiezen van het juiste soort slot. Niet elk slot past bij elk raam. Samen met een specialist kunt u gemakkelijk een goede optie uitkiezen. Dit zorgt ervoor dat de woning op de juiste wijze afgesloten en beschermd wordt.