Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De 5 beste luchtzuiverende planten

Er zijn veel soorten luchtzuiverende planten voor in huis, maar deze vijf zijn het meest effectief. Elke plant heeft verschillende eigenschappen die ze een uitstekende keuze maken voor een bepaalde kamer. Hier zijn een paar van de meest populaire. De roze Toscaanse Jasmijn is een goed voorbeeld. Deze soort heeft grote, wasachtige bladeren en is geweldig voor het reinigen van de lucht in uw huis. Hij groeit goed in de meeste lichtomstandigheden en moet het hele jaar door vochtig worden gehouden. Wilt u meer leren over de luchtzuiverende kwaliteit van planten? Lees dan deze blog!

Star of Sicily

De Star of Sicily plant is een goede keuze omdat hij dikke, glanzende bladeren produceert. Deze luchtzuiverende plant vergt weinig tot geen onderhoud. Hij gedijt bij weinig licht en kan een meter hoog worden. Hoewel hij veel water nodig heeft, kan hij langere perioden van droge grond overleven. Bovendien heeft hij weinig tot geen vocht nodig, waardoor hij een goede keuze is voor kamers met een lage luchtvochtigheid. Het enige nadeel van deze plant is dat hij giftig kan zijn voor katten en honden, dus het is belangrijk om hem buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

Vredeslelie

De vredeslelie is een van de meest populaire luchtzuiverende planten voor binnenshuis. De bladeren van deze plant zijn zeer efficiënt in het absorberen van formaldehyde, dat voorkomt in synthetische kleurstoffen voor tapijten en harsen voor houten vloeren. Deze plant moet wekelijks water krijgen en houdt niet van fel of direct zonlicht. Als je bezorgd bent over de gezondheid van de plant, kun je hem aan vrienden geven. Ze zal babyspinnen planten voortbrengen, ook wel spiderettes genoemd, die je van de moederplant kunt scheiden en houden.

Afrikaans viooltje

Het Afrikaans viooltje, ook bekend als de zenuw plant, is een prachtige plant die formaldehyde uit de lucht haalt. Hij ziet er opvallend uit wanneer hij op een salontafel of ander plat oppervlak wordt geplaatst. In tegenstelling tot de meeste andere planten, heeft het Afrikaans viooltje niet veel water nodig. Toch moet hij naar behoefte water krijgen, want overbewatering kan wortelrot veroorzaken. Het is het beste als u de planten niet te veel water geeft.

Chinese wintergroen

De Chinese wintergroen is een uitstekende plant voor het zuiveren van de lucht. Hij heeft dichte bladeren en is geschikt voor kamers met minder ramen. Naast zijn indrukwekkende luchtzuiverende eigenschappen is deze plant gemakkelijk te onderhouden en verdraagt hij verwaarlozing. Hij gedijt ook goed bij weinig licht en een gematigde temperatuur. De Chinese groenblijver is een perfecte keuze voor vochtige ruimtes, maar hij kan wel tegen een beetje verwaarlozing.

De Chinese wintergroen is een populaire plant voor in huis. Het is een hoge, brede liaan die fecale deeltjes vermindert. Hij kan ook schimmel in uw huis bestrijden. Ondanks zijn uiterlijk heeft de Engelse klimop veel water nodig en moet hij in een kamer worden gezet die direct zonlicht krijgt. Deze luchtzuiverende plant is de gemakkelijkste manier om de lucht in uw huis te zuiveren.