Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De beste werkplek design voor videografie experts en fotografen

Momenteel werken ontzettend veel van ons thuis. Door de wereldwijde pandemie zijn de meeste kantoren gesloten en menigeen zit thuis achter de keukentafel te werken. Want niet iedereen was natuurlijk voorbereid om plotseling thuis te gaan werken en vooral jonge starters die in kleine of middelgrote appartementen wonen zullen niet meteen een goede werkplek hebben. Vooral fotografen, videomakers en andere professionals die grafisch werk doen hebben een goede werkplek nodig. Voor deze mensen is het ontzettend belangrijk om een goede desktop setup te hebben voor hun werk. In dit artikel bespreken we hoe je een goede werkplek ontwerpt.

Goed bureau

Een goed bureau hoeft niet duur te zijn. De meeste fotografen, videomakers en designers hebben een groot bureau nodig waar plaats is voor twee monitoren en ook ruimte is voor camera’s, papieren etc. Als je in een relatief klein appartement woont dan is het natuurlijk onmogelijk om een gigantisch bureau neer te zetten. In die situatie kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een hoekbureau. Een dergelijk hoekbureau geeft extra ruimte maar je kunt hem, zoals de naam al aangeeft, in een hoek plaatsen en zo de extra ruimte die het bureau inneemt minimaliseren.

Ergonomische stoel

De meeste werkgevers zorgen ervoor dat ze goede ergonomische bureaustoelen hebben voor hun werknemers. Maar menigeen werknemer die nu thuis werkt zit op een simpele keukenstoel te werken. Zorg ervoor dat je een goede, ergonomische bureaustoel in huis haalt. Anders zul je al snel rugklachten krijgen.

Maak een scheiding tussen werk en privé

Wanneer je thuis werkt dan is het heel makkelijk om je werkleven en je privéleven door elkaar te laten gaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan de afwas die je vanaf je thuiswerkplek zo even zou kunnen doen. Of als je een gezin of huisgenoten hebt, komen die natuurlijk ook vaak tussendoor vragen stellen. Het is daarom belangrijk om te proberen je werkplek en je privéleven gescheiden te houden. Dit kun je door je werkplek in te richten op een rustige plaats in je huis of appartement en tegelijkertijd ook zelf de discipline op te brengen om niet privétaken te doen tijdens werkuren. Vanuit dezelfde gedachte is het ook belangrijk om niet plotseling werk te doen tijdens je vrije tijd. Veel mensen die thuis werken hebben last dat ze tijdens hun vrije tijd nog steeds met werk in hun hoofd zitten.