Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De leukste badkamer trends van dit moment

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Of heb je gewoon zin in iets nieuws? Voor inspiratie ben je in ieder geval op het juiste adres want in dit artikel gaan we kijken naar de leukste badkamer trends van dit jaar. 

Tegels

Een verjaarde badkamer is vaak te herkennen aan de ouderwets tegels op de grond en aan de muur. Daarom kiezen steeds meer mensen voor tijdloze tegels die er ook over 20 jaar nog steeds modern uitzien. Dit zijn vaak de witte en zwarte tegels die in geen enkele badkamer misstaan. Aan de andere kant zie je tegenwoordig veel groene tegels. Deze tegels worden gecombineerd met platen om een natuurlijk en rustig beeld te creëren in de badkamer.

Douchecabine

Als je de ruimte hebt is een douchecabine wellicht de fijnste upgrade die je kan maken in een badkamer. Geen geklooi meer met een zeil of badkuip, een douchecabine is makkelijk om schoon te maken en zorgt ervoor dat niet je hele badkamer gedroogd moet worden na een douchebeurt. Dankzij speciale anti-kalk behandelingen op het chrome en glas hoef je nooit te boenen om de cabine weer glanzend schoon te krijgen.

Badkamermeubelen

Een badkamermeubel met ingebouwde gootsteen is tegenwoordig te vinden in bijna elke badkamer. De strak vormgegeven meubel is eenvoudig te plaatsen en komt in verschillende materialen en kleuren zodat deze altijd kan matchen met jouw gekozen tegels, zelfs die groene. Kies voor een dubbele wasbak als je de ruimte hebt zodat je samen met je partner de badkamer kan delen. Op die manier verspil je nooit meer tijd in de ochtend en kan je een stuk gezelliger je tanden poetsen.

Krachtige ventilator

Schimmelvorming in een badkamer is vaak het gevolg van vocht. Tijdens het douchen komt er veel damp vrij waardoor de hele badkamer vochtig wordt. Een krachtige ventilator die draait tijdens het douchen zorgt ervoor dat de waterdamp direct naar buiten wordt geblazen. Hierdoor droogt jouw badkamer sneller en heb je minder last van schimmelvorming. Ook is verstandig om regelmatig de badkamer een grote schoonmaakbeurt te geven.

Tip: Je badkamer antislip maken? Kijk dan op https://www.antislipstrip.nl/ voor bijvoorbeeld een antislip strip