Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De mooiste jaloezieën voor in huis

Tegenwoordig is er erg veel mogelijk in huis op het gebied van meubels, accessoires, wanddecoratie en natuurlijk de decoratie en verduistering bij de ramen. Nee we hebben het hier niet over raamstickers of folie, maar vertellen we juist meer over gordijnen en jaloezieen. Iedere soort gordijn of jaloezie heeft een unieke eigenschap, zoals de verschillende verduistering, afmetingen en meer! De jaloezieën zijn al jarenlang een enorm populaire vorm van raambekleding, maar is er ook hier nog veel mogelijk. Laten we er eens naar kijken!

Kies voor PVC jaloezieën!

Wanneer je graag jaloezieën plaatst in huis, kun je kiezen voor jaloezieën van aluminium, hout of PVC. Houten jaloezieën zijn enorm populair, maar is het hier een nadeel dat het onderhoud hiervan erg veel zal zijn. Ook is het materiaal nog eens kwetsbaar, waardoor het al een aardig dure grap kan gaan worden wanneer er iets stuk gaat, je huisdier een plekje heeft gevonden bij het raam of de kinderen hier leuk denken te kunnen spelen.

Een alternatief hiervoor zijn PVC jaloezieen, jaloezieen met de uitstraling van houten jaloezieën, terwijl ze de eigenschappen hebben van PVC. 

Een groot voordeel in tegenstelling tot de jaloezieën van hout, is dat PVC jaloezieën vochtbestendig zullen zijn. Je ziet geen ongewenste vochtkringen en is het materiaal gemakkelijk schoon te houden, zonder dat de kwaliteit van je jaloezieen wordt beïnvloed. Met de kleuren van de PVC jaloezieën kun je eindeloos combineren, zoals een glanzende kleur of juist een neutrale, natuurlijke look. Om je PVC jaloezieën helemaal met die van hout te vergelijken, is het zelfs mogelijk om een houtdruk te drukken op je jaloezieen van PVC. 

De PVC jaloezieën zijn volledig op maat te maken, beschik je over vele functionaliteiten en maken de jaloezieën in jouw interieur helemaal af!

Een nieuwe look in huis!

Raambekleding zal een unieke boost geven aan je interieur. Wellicht dat je bij jezelf in eerste instantie denkt dat het alleen maar om het vervangen van raambekleding gaat, maar zul je al snel zien dat dit van zeer grote invloed is. Met jaloezieën zorg je namelijk voor een andere lichtinval in huis, die je ook nog eens handmatig kunt instellen. Je bepaalt zelf hoe het licht in je kamer valt, doordat je de lamellen kunt kantelen, sluitend kunt maken of juist de jaloezie naar boven en beneden kunt bewegen. Kortom, enorm veel mogelijkheden. Maak er snel eens kennis mee door zelf eens te kijken naar wat bij jouw interieur past!