Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De stap zetten naar een nieuw Thuis

jaren-30-woning-nieuwbouw

Bij de zoektocht naar een nieuw huis en het bouwen van dit nieuwe huis komt best veel bij kijken, zoals bijvoorbeeld een sondering. Er zijn bepaalde stappen die je niet mag mislopen, want deze stappen zorgen ervoor dat de bouw van het huis vlekkeloos zal verlopen! Er is genoeg inspiratie te vinden om jouw droomhuis te visualiseren. Erg leuk en fijn aan een eigen huis laten bouwen is dat je veel keuzevrijheid hebt en bijna alles naar wens kan aanpassen en creëren. Hierdoor wordt jouw nieuwe huis ook erg origineel en zal niemand anders in jouw nieuwe woonwijk in je nieuwe stad of dorp hetzelfde huis als jij hebben!

De kosten

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat je voor jezelf een budget opstelt voor huis bouwen kosten en wat je zou kunnen uitgeven aan je nieuwe huis. Je kan een langetermijnplanning maken zodat je weet wanneer je eventueel een nieuw huis zou kunnen veroorloven als dit misschien op de korte termijn nog niet mogelijk is. Het is altijd goed om een doel voor ogen te hebben. De kostenbegroting is misschien wel het fundament van je toekomstige huis, want je financiën bepalen de grootte van je huis, welke materialen er gebruikt kunnen worden binnen je budget en nog veel meer.

Sondering

Voordat het bouwen van je huis echt van start kan gaan, is het noodzakelijk dat het sonderen begint. Sonderen is heel handig, want het is eigenlijk een soort fundament voor je huis. Sonderen zorgt ervoor dat je weet wat voor soort grond er is op verschillende diepten op je kavel. Het kan namelijk nog best verschillen per kavel en per grond of er geheid moet worden! Gedurende het bouwproces en de speciale momenten van deze mooie stap is het natuurlijk altijd leuk om gezelschap mee te brengen, voor zowel inspiratie als gezelschap!