Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De vele voordelen van een automatische deuropener

Slagboom

Op het eerste gezicht lijkt een automatische deuropener een tikje overbodig. Je kan toch makkelijk zelf een deur openen? Maar als je er een tijdje over nadenkt is een automatische deuropener eigenlijk best wel handig. Er zijn namelijk veel meer redenen waarom je een deur automatisch open zou willen laten gaan dan alleen maar luiheid. Er zijn namelijk veel voordelen te vinden, van uitzonderlijke situaties waarin je je handen vol hebt, tot aan toegankelijkheid en zelfs volledig glazen deuren, met een automatische deuropener kan je veel meer doen dan alleen maar lui zijn.

Maak je gebouw toegankelijker met automatische deuropeners

Als je zelf nog in een rolstoel gezeten hebt raden we je eens aan om een rolstoel te lenen of te huren om eens zelf te ervaren hoe het is om je in een rolstoel door jouw gebouw te bewegen. Je zal snel ontdekken dat veel dingen die zo vanzelfsprekend leken ineens een uitdaging zijn geworden. En ja, ook deurklinken vallen daar onder. In een rolstoel moet je namelijk eerst naast de deur gaan staan om bij de deurklink te komen, en daarna moet je, voordat de deur weer dichtslaat, achteruit, 90 graden draaien, en vervolgens door de deur. Een automatische deuropener is dan toch een stuk makkelijker.

Je gebouw kan er ook een stuk mooier van worden

Je kan automatische deuropeners ook gebruiken om jouw gebouw een stuk mooier te maken. Als je bijvoorbeeld volledig glazen deuren wilt, worden die altijd een klein beetje verpest door de deurklink. Met een automatische deuropener heb je die hele deurklink niet meer nodig. Let wel op, als je de automatische deuropener op een buitendeur wil gebruiken heb je wel een straatkast nodig om de elektronica veilig te houden van de weersomstandigheden. Het is in Nederland jammerlijk genoeg namelijk niet mogelijk om elektronica buiten te gebruiken.