Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De verschillen tussen traagschuim of koudschuim matrassen

zacht

De zoektocht naar het juiste bed is altijd een flinke opgave. In elke beddenwinkel zijn weer andere soorten matrassen te vinden. Daarnaast verschillen de matrassen vaak in hardheid en kan de prijs ook nog eens enorm variëren. We spenderen een groot deel van onze tijd in bed, dus is het belangrijk om een goed matras te hebben. Dan slapen we een stuk beter en ervaren we minder problemen die kunnen ontstaan door een slechte nachtrust. 

De hardheid van het matras

Wanneer we spreken over matrassen, zijn er in de basis twee soorten te onderscheiden, namelijk traagschuim of koudschuim. Het verschil zit voornamelijk in de hardheid van het matras. Een traagschuim matras is vrij zacht. Hierdoor vormt het zich naar je lichaam. Ten eerste heb je het hierdoor lekker warm ‘s nachts. Doordat het matras zacht is, zijn er geen zware drukpunten op je lichaam en kan de doorbloeding goed plaatsvinden. 

traagschuim of koudschuim

Voorkomen van spier- of gewrichtspijn

Een koudschuim matras is in tegenstelling tot een traagschuim matras een stuk harder. Hierdoor zijn er juist wel drukpunten op je lichaam. Deze drukpunten kunnen bepaalde onderdelen van het lichaam extra steun bieden om spier- of gewrichtspijn te voorkomen. Een koudschuim matras ventileert daarnaast heel goed. Dit is ideaal voor wanneer je het vaak warm hebt ‘s nachts. Afhankelijk van jouw wensen kun je dus kiezen voor een traagschuim of koudschuim matras.