De voor- en nadelen van een parketvloer
Een vloer uitkiezen voor je huis is een lastige en zeer belangrijke keuze. Het is namelijk, wanneer je de goede keuze maakt, een jarenlange investering. Een mooie, goed gelegde vloer zorgt voor veel woonplezier. Er zijn veel verschillende soorten vloeren op de markt, met allemaal zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel staat de parketvloer centraal.
Waarom een parketvloer?
De voornaamste reden waarom mensen voor een parketvloer kiezen, is omdat het een enorm duurzame vloer is. Wanneer je je parketvloer goed onderhoud, kan deze wel decennia lang meegaan. Dit komt door de dikte van het materiaal. Hierdoor slijt een parketvloer erg traag in vergelijking met vloeren gemaakt van dunner materiaal.
Voordelen van een parketvloer
Zoals al eerder genoemd, is een groot voordeel van de parketvloer doet hij erg duurzaam en ecologisch is, waardoor de vloer lang mee gaat. De parketvloer heeft echter nog veel meer voordelen. Voorbeelden hiervan zijn:
- De vloer voelt aangenaam aan de voeten
- Parketvloeren isoleren beter dan andere vloeren
- De vloer straalt warmte en sfeer uit
- Hoe oud de vloer ook is, na een schuurbeurt lijkt het net nieuw
Enkele nadelen
Zoals iedere soort vloer, heeft ook de parketvloer zo zijn nadelen. Voor de parketvloer moet er rekening gehouden worden met het volgende:
- Parketvloer is een stuk duurder dan bijvoorbeeld tegels of laminaat
- Niet iedere parketvloer is te combineren met vloerverwarming
- De vloer vereist flink wat onderhoud, maar dan gaat hij ook echt lang mee
- Parket gaat niet goed samen met vocht, daarom moet je de vloer van uitzetvoegen voorzien om eventuele temperatuurschommeling op te vangen
Schade aan de parketvloer
Om terug te komen op het laatste nadeel, namelijk dat parket niet goed samen gaat met vocht, wijzen we je graag op wat je het beste zou kunnen doen wanneer je schade ervaart aan je parketvloer. Het is verstandig om in dit geval een onafhankelijk vloerexpert, zoals Gerlof Hofmeijer Consultancy, in te schakelen. Deze kan dan onderzoek doen en beoordelen of je klachten terecht zijn. Vervolgens kan de vloerexpert helpen met de schuldvraag en met behulp van bemiddeling samen met de wederpartij tot een oplossing komen.