Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De voor- en nadelen van kunststof gietvloeren

Kunststof gietvloeren brengen meerdere voordelen met zich mee, vandaar dat deze tegenwoordig ook bijzonder populair zijn, vooral in het MKB. Echter zijn er natuurlijk ook nadelen die hieraan verbonden zijn, dat is nou eenmaal zo met ieder type vloer. In dit artikel bespreken we dan ook de belangrijkste voor- en nadelen, zodat jij goed op de hoogte bent en de juiste keuze kunt maken.

Eenvoudig te onderhouden

We beginnen met een belangrijk voordeel. De kunststof gietvloeren zij namelijk zeer eenvoudig te onderhouden en daarmee dus ook makkelijk schoon te maken. Je bent hier niet ellendig veel tijd aan kwijt, waardoor je je tijd gemakkelijk aan andere belangrijkere zaken kunt besteden. Dit is wel zo fijn natuurlijk, helemaal als je ondernemer bent. Het feit dat ze zo makkelijk schoon te houden zijn komt doordat het oppervlak zowel vlak als naadloos is, wat betekent dat er geen vloeistof in kan trekken.

Inclusief vloerverwarming

In de winter wil jij er natuurlijk wel lekker warm bij zitten en dus is het van zeer groot belang dat jij over een vloer beschikt waar vloerverwarming onder geplaatst kan worden. Zo heb jij tijdens de winter gewoon lekker warme voeten en hoef je geen kou te lijden.

Zwaar te belasten

Tot slot is het laatste voordeel meteen ook wel de belangrijkste: op kunststof gietvloeren kunnen grote getale aan gewicht op vervoerd worden. Helemaal als jij bijvoorbeeld een garage hebt waar heel veel auto’s overheen rijden, dan is dit natuurlijk van groot belang. Je wilt niet een vloer hebben die dit niet aankan en die al heel snel beschadigd zal raken.