Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De voordelen van PVC visgraat vloeren

PVC visgraat vloer

Een PVC visgraat vloer is tijdloos en nog steeds erg populair. Eigenlijk kun je wel zeggen dat deze vloersoort helemaal terug is van weggeweest. Maar waarom eigenlijk? Hieronder de voordelen van PVC visgraat vloeren. Ben jij al overtuigd en doe je ook mee aan deze trendy hype?

Een PVC visgraatvloer wordt al sinds jaar en dag gelegd. Zelfs vroeger werden deze visgraatvloer motieven al gelegd in paleizen. Eerst voornamelijk van steen en hout, nu wordt er veel gebruik gemaakt van PVC varianten door de vele voordelen die deze variant met zich meebrengt.

Variaties

Bij een PVC vloer zijn diverse varianten mogelijk. Denk hierbij aan diverse motieven, maar ook aan diverse soorten kleuren en designs. Daarom is een PVC visgraat vloer ook zo populair. Op vele verschillende manieren is deze vloer in jouw huis te leggen door middel van een klikverbinding of door de vloer te lijmen. Kijk op VloerXL.nl voor de vele mogelijkheden. 

Lange levensduur

PVC kent een lange levensduur, dus een PVC visgraatvloer wint het tegenwoordig vaak van een houten visgraatvloer. Deze vloer bestaat uit diverse lagen en tegenwoordig is PVC amper te onderscheiden van echte houten visgraatvloeren. Doordat deze vloer uit meerdere lagen bestaat, slijt de vloer ook amper. Zelfs bij een druk gezin met huisdieren, zal deze vloer het lange tijd uithouden.

Goede isolatie

PVC is een goede isolator en mede daardoor ook erg geliefd in flats of appartementen om te zorgen dat de onderburen geen last hebben van het geluid van heen en weer lopen. Zeker in combinatie met een kwalitatief goede ondervloer is dit een aanrader. 

Simpel onderhoud

Een PVC visgraat vloer heeft weinig onderhoud nodig. Deze vloer kun je stofzuigen en zo nu en dan gemakkelijk stofvrij maken door de vloer goed te dweilen. Meer onderhoud heeft een PVC visgraat vloer eigenlijk niet nodig.

Lage kosten

Een PVC vloer kost in verhouding veel minder dan een houten variant. Zeker doordat een PVC versie veel langer meegaat. Ook dat is een enorm voordeel van visgraat PVC. Voor vrijwel elk budget is er wel een visgraat PVC vloer te vinden.