Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Dit moet je weten als je een bedrijfshal gaat kopen

deze website

Het kopen van een bedrijfshal is een grote investering en kan bepalend zijn voor de toekomst van jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een bedrijfshal. In dit artikel geven wij je enkele belangrijke aandachtspunten voor het kopen van een bedrijfshal.Pand

1. Locatie

De locatie van de bedrijfshal is een belangrijk aandachtspunt. Het is belangrijk dat de locatie goed bereikbaar is voor klanten, leveranciers en werknemers. Daarnaast kan de locatie invloed hebben op de prijs van de bedrijfshal. Bedrijfspanden gelegen op A-locaties zijn vaak duurder dan panden op B-locaties.

2. Oppervlakte

Bij het kopen van een bedrijfshal is het belangrijk om te bepalen hoe groot de bedrijfshal moet zijn. Houd hierbij rekening met de huidige- en toekomstige bedrijfsactiviteiten. Een te kleine bedrijfshal kan zorgen voor ruimtegebrek en een te grote bedrijfshal kan extra kosten met zich meebrengen. 

3. Onderhoud

Bij het kopen van een bedrijfshal is het belangrijk om te kijken naar de staat van onderhoud. Zijn er gebreken aan het pand? Hoe oud is het pand? En wat zijn de onderhoudskosten op korte en lange termijn? Het is verstandig om dit door een specialist te laten onderzoeken, zodat je geen verrassingen achteraf hebt.

4. Kosten

Bij het kopen van een bedrijfshal komen verschillende kosten kijken. Denk aan de koopsom, notariskosten, overdrachtsbelasting en eventuele financieringskosten. Houd hier rekening mee bij het bepalen van jouw budget. Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan het bezitten van een bedrijfshal, zoals onderhoudskosten, verzekeringen en belastingen. 

5. Bestemmingsplan

Controleer het bestemmingsplan van de gemeente voordat je een bedrijfshal gaat kopen. De gemeente heeft regels opgesteld over de bestemming van een bedrijfshal. Het kan zijn dat de gemeente bepaalde bedrijfsactiviteiten niet toestaat op de locatie van de bedrijfshal. Zorg ervoor dat de bedrijfsactiviteiten passen binnen het bestemmingsplan van de gemeente.

Het kopen van een bedrijfshal is geen alledaagse bezigheid en vereist de nodige kennis en expertise. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een bedrijfshal gaat kopen. Let daarbij op de locatie, oppervlakte, onderhoud, kosten en het bestemmingsplan van de gemeente. Laat je bijstaan door specialisten en zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een bedrijfshal koopt.

Bezoek deze website voor meer informatie.