Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Drie voordelen van houtlook tegels

Heb jij al eens gehoord van houtlook tegels? Ondanks dat we in veel woningen een houten vloer aantreffen, hebben nog maar een paar van deze woningen gebruik gemaakt van houtlook tegels. Dit product, zoals de naam al zegt, zijn tegels die voorzien zijn van de textuur en de kleur van hout. Hierdoor combineer je het beste van twee werelden in één product. Een houten vloer maakt een ruimte namelijk warm, terwijl de tegels zo makkelijk te onderhouden zijn. Deze type tegels zijn een echte aanwinst voor jouw woning. Ben jij benieuwd hoe je dit product gebruikt in het interieur? Lees dit artikel dan snel verder.

Een warme look in de keuken met houtlook tegels

In een keuken maken we meestal gebruik van tegels. Ondanks dat de woonkamer of de rest van het huis voorzien is van een houten vloer, heeft deze ruimte altijd tegels .Dit heeft verschillende redenen. Een keuken is namelijk een plek waar je werkt met eten, waar je sauzen bereid of waar meer vocht in de ruimte hangt door het koken. Om te voorkomen dat een houten vloer gaat schuren of gaat uitzetten, maakt men gebruik van tegels. Sommige mensen willen echter alsnog de warme look van het hout toevoegen aan deze ruimte. Dat kan dankzij houtlook tegels. Deze tegels, die gemaakt zijn van beton, porselein of keramiek lijken namelijk sprekend op echt hout, maar zijn een stuk duurzamer.

Een rustiek accent voor jouw badkamer

Wanneer je denkt aan een badkamer, dan denk je vaak aan witte tegels, koude voeten en koude kleuren. Dat is eigenlijk heel gek, want een badkamer is juist een plek waar jij je omkleed, waar je jezelf reinigt en waar je de tijd neemt voor jezelf. Het is dus echt een plek waar je jezelf knus wilt voelen. Gelukkig zijn er hele subtiele manieren om deze warmte toe te voegen, namelijk via houtlook tegels. Deze houtlook tegels zien er exact uit als echt hout, maar zijn gemaakt van keramiek, beton of porselein. Hierdoor zullen ze niet opzetten met vocht of hitte. Een echte aanwinst voor jouw badkamer dus.

Perfect voor de hal of gang

Bij het inrichten van een woning moeten we rekening houden met allerlei verschillende aspecten. Een van de meest belangrijke punten die je moet overwegen, is hoe praktisch het materiaal is wat je wilt kiezen. Ondanks dat jouw woning niet alleen hoeft te functioneren op basis van handigheid, is het wel belangrijk om hierbij stil te staan. Je wilt immers niet al jouw dagen kwijt zijn aan het schoonmaken en poetsen van de vloer, de kasten of de muren. Kies daarom voor houtlook tegels in de hal. Deze tegels zorgen voor een warme binnenkomst, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de viezigheid die er onder de schoenen zit. Deze tegels zijn namelijk, net als normale tegels, super makkelijk schoon te maken met wat water of poetsmiddel.