Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een bad in de badkamer of toch in de slaapkamer?

Bij het kiezen van een vrijstaand bad, ontstaat er steeds meer de vraag of dit bedoeld is voor in de slaapkamer of in de badkamer. Het is echt een luxeobject en veel mensen kiezen er nu ook voor om deze in de slaapkamer te plaatsen. Het geeft glans aan de slaapkamer en zorgt voor stijl en elegantie. Vrijstaande baden zijn steeds populairder aan het worden en dat is niet zonder reden. Wie wilt er tenslotte niet na een dag hard werken even lekker in bad? Baden zijn er in allerlei soorten vormen en kleuren. Je wilt natuurlijk lekker ontspannen kunnen liggen maar waar let je op bij het kiezen van een vrijstaand bad? In deze blog vertellen we je meer. 

Materiaal, maat en kleur

Vrijstaande baden zijn er in overvloed. Bij het kiezen van een bad ben je op zoek naar het meest geschikte materiaal. Dat is voor iedereen anders aangezien iedereen een andere smaak heeft en op zoek is naar een bad die aansluit op het interieur van de slaapkamer of badkamer. 

Op zoek naar een vrijstaand bad? Dan heb je de keuze uit baden van bijvoorbeeld acryl, Solid Surface of resin. Acryl is heel eenvoudig te onderhouden en laat het bad warm aanvoelen. Het zorgt ervoor dat het water langer warm blijft. Echter is Solid Surface nog toegankelijker als het gaat om het onderhoud van het bad. Het is een porievrij materiaal waardoor vuil zich niet makkelijk kan vestigen. Ook resin wordt steeds populairder als materiaal. Het transparante materiaal zorgt voor een sublieme uitstraling.

Er zijn erg veel verschillende soorten maten. Bij de keuze van een bad voor één persoon zul je met andere dingen rekening houden dan bij de keuze van een bad voor twee personen. Bij een bad voor twee personen kun je al snel denken aan een minimale afmeting van 180 x 180. Daarnaast is het natuurlijk voordeliger als de afvoer in het midden van het bad zit, en niet op het uiteinde. 

De kleur kan ook doorslaggevend zijn bij de keuze voor een vrijstaand bad. Naast het klassieke wit, kun je tegenwoordig ook kiezen voor modern zwart en heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen uit zwart in combinatie met wit. Ga je liever voor mat of hou je meer van glans? Er is van alles.

Douche of bad?

Er zijn wel degelijk mensen die de voorkeur geven aan een douche. Ook een douche kan zorgen voor een rustgevend en ontspannen gevoel na een pittige dag. Echter hebben sommige mensen moeite om te ontspannen omdat ze bijvoorbeeld lastig ter been zijn of misschien na een intensieve training veel spierpijn ervaren. Gelukkig is daar een oplossing voor. Een douchekruk zorgt ervoor dat je lekker zittend in de douche kunt plaatsnemen en even nergens over na hoeft te denken.