Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een bos rode rozen is een hele hoop liefde

Een bos rode rozen bieden we doorgaans niet zomaar aan iedereen aan. Nee, deze bijzondere bos bloemen reserveren we voor die ene persoon in ons leven die echt bijzonder voor ons is. Want een bos rode rozen zegt op een zeer bijzondere wijze dat je erg veel van iemand houdt. Dus wil je iemand je liefde kenbaar maken? Hoe kan je dat dan eigenlijk beter doen dan door een bos rode rozen aan te bieden aan deze persoon? Wellicht heb jij ook iemand in je leven die erg bijzonder voor jou is en wil je deze persoon graag verrassen met zo’n bijzonder boeket prachtige rozen. Alvorens je de bloemen geeft is het dan misschien wel leuk als je wat meer te weten komt over waarom bloemen en dan vooral rode rozen zo bijzonder voor ons mensen zijn! In dit artikel vertellen we je er daarom meer over! 

Bloemen voor alle gelegenheden

Zonder dat we er al te veel bij stilstaan hebben we als mensen de gewoonte om elkaar bij vele verschillende gelegenheden bloemen aan te bieden. Je kunt iemand een leuk boeketje bloemen aanbieden, gewoon om even te laten weten dat je aan die persoon denkt. Het is ook gangbaar om elkaar bloemen te geven op bijvoorbeeld verjaardagen, wanneer iemand een promotie gemaakt heeft op werk, of andere feestelijke aangelegenheden waarbij we iemand graag in het zonnetje zetten. Bloemen spelen ook een belangrijke ceremoniële rol bij de meer droevige gebeurtenissen in het leven. Denk maar eens aan herdenkingsdiensten of begrafenissen. Het is ondenkbaar een dergelijke afscheidsceremonie zonder bloemen voor je te zien. Het moge duidelijk zijn dat bloemen een bijzondere rol spelen in het leven van vrijwel alle mensen. Maar geen enkele soort bloemen zegt zoveel als een bos rode rozen.

Waarom een bos rode rozen?

Wellicht vraag je je af waarom het nou juist de rode roos is die zo onlosmakelijk verbonden is geraakt aan het tonen van de liefde die we voelen voor een ander. Om dit goed te begrijpen kunnen we ver terug gaan in de tijd. De oude Grieken en de Romeinen waren het er al roerend over eens dat de roos toch wel met afstand de allermooiste en meest perfecte bloem op aarde was. Dit vanwege het prachtige uiterlijk van de rode roos, met haar ongeëvenaard schone bloemblaadjes die perfect geordend samen een oogverblindend mooie bloem vormen. Ook de heerlijke geur van de roos is ongeëvenaard. Dit leidt ertoe dat mensen de roos ook wel de meest bijzondere bloem vinden. En wat kun je nu beter aanbieden aan een geliefde dan een bos rode rozen: de meest bijzondere onder de bloemen.

Niet alleen op Valentijnsdag

Een bos rode rozen kan je op elke dag van het jaar aan je geliefde aanbieden. Daarmee hoef je echt niet te wachten tot het 14 februari is. Op 14 februari, Valentijnsdag, geven geliefden elkaar traditiegetrouw een roos of zelfs een hele bos rode rozen. Maar ben je in een verliefde bui, dan kun je met een gerust hart op elke dag van het jaar een roos aanbieden, of zelf een bos rode rozen, aan de persoon die een speciaal plekje in jouw hart heeft.Bezoek onze website om direct die prachtige bos rode rozen te bestellen.