Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een keukenblok kopen: tips om makkelijk te slagen

‍De keuken is vaak het hart van het huis. Er wordt niet alleen gekookt, maar je kunt er ook lekker bijkletsen na een dag werken en veel tijd samen doorbrengen. Helaas kan het kiezen van een juist keukenblok een hele beproeving zijn. Er zijn zoveel verschillende merken en modellen dat het lijkt alsof elk model zijn eigen voor- en nadelen heeft. En hoewel we je niet willen afschrikken om deze spannende tak van woninginrichting te verkennen, denken we wel dat het goed is om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van je eigen keukenblok. Het is tenslotte niet iets wat je zomaar weer gaat veranderen.

Dingen om op te letten als je een keukenblok koopt

Wanneer je op zoek gaat naar het beste keukenblok voor jouw keuken, dan zijn er een aantal dingen erg belangrijk. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je naar de juiste afmetingen kijkt, dat je een keuken zoekt die bij jouw stijl past en dat over enkele jaren nog doet, maar ook een keuken die praktisch is. Denk hierbij aan de werkruimte die je hebt, maar ook aan de opbergruimte en de apparatuur. Daarnaast is goed om van te voren te bedenken hoe makkelijk de keuken schoon te houden is. Sommige keukenblokken zijn dan wel heel mooi, maar zijn zo lastig schoon te maken dat ze er na verloop van tijd niet meer proper uitzien. Bekijk wat voor materiaal het is en koop op basis daarvan het beste schoonmaakmiddel.  

Grootte en opstelling

Dit is een heel belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van je keukenblok. Vooral als je een wat kleinere ruimte hebt, zul je slim om moeten gaan met de grootte en opstelling van je keuken. Maar denk ook aan de hoogte van het werkblad. Ben je zelf wat kleiner, dan is een heel hoog blad misschien niet zo’n goed idee. Zorg dat je van tevoren uit tekent hoe de huidige situatie van het keukengedeelte eruit ziet en meet alles goed op. Hiermee kun je vervolgens naar een keukenzaak gaan, bijvoorbeeld naar de keukenblokken showroom in Geesbrug. Hier kunnen ze je verder helpen en samen met jou het beste plan opstellen voor jouw keuken. 

Welk materiaal is het beste?

Er zijn veel verschillende materialen te kiezen als je je in de wereld van keukenblokken gaat begeven. Maar welke is het beste? Allereerst hangt dat natuurlijk af van wat jouw stijl is en waar jij naar op zoek bent. Daarnaast is het goed om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van een materiaal. Hoe lang gaat het materiaal mee? En vind jij dat lang genoeg? Zorg dat je hier voldoende research naar doet of vraag het na bij een keukenzaak.

 

Wat is je budget?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: Hoeveel ben je bereid uit te geven aan je nieuwe keukenblok? Zorg dat je je budget van tevoren vaststelt en hierin realistisch blijft. Wanneer jij zonder budget en zonder besef van wat een keukenblok kost op zoek gaat, kun je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen (of een veel te dure keuken kopen). Hou je vast aan je budget, maar weet ook wat je er ongeveer voor mag verwachten. Kun je jouw droomkeuken bij de ene keukenzaak net niet krijgen voor jouw budget? Kijk dan nog eens verder. Misschien dat het bij een andere keukenzaak wel lukt.