Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een lage barkruk bij je bartafel

lage barkruk

Het kiezen van de juiste lage barkruk kan wellicht al een hele opgave zijn, want je moet namelijk wel rekening houden met de hoogte van je barkruk, daarnaast moet je ook rekening houden met de hoogte van je bartafel. Je barkruk moet er dan wel onder passen en je moet ook genoeg ruimte hebben om dan aan je bartafel te kunnen zitten. 

Zo zijn er dus verschillende factoren waar je op moet letten, dus niet alleen naar de soort barkruk of het materiaal, maar dus ook naar de hoogte van je barkruk. Zo spelen er dus allerlei factoren een rol bij het kiezen van de juiste lage barkruk. Want je wilt uiteraard wel een barkruk hebben waar je comfortabel op kan zitten. 

lage barkruk

65 centimeter zithoogte

Heb je een bartafel met een hoogte tussen de 90 centimeter en een hoogte van 97 centimeter, dan heb je een lage barkruk nodig om nog genoeg beenruimte te hebben om aan de bartafel te kunnen zitten. Een lage barkruk is ook wel een barkruk met een zithoogte rond de 65 centimeter. 

Zo heb je ongeveer een verschil van 28 centimeter vanaf jouw zithoogte tot aan de hoogte van je bartafel en deze ruimte moet jou genoeg beenruimte moeten geven. Dit komt omdat de barkrukken geproduceerd worden over de hele wereld en elke continent houdt weer een andere zithoogte aan. Zo kan het voorkomen dat een barkruk dus niet altijd past qua hoogte bij je bartafel.