Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Een nieuwe groepenkast nodig in je woning?

goedkope groepenkast

In het dagelijks leven maken wij allemaal regelmatig gebruik van elektriciteit. Of het nu is om de telefoon bij te laden, de tv aan te zetten of de koelkast te laten functioneren. We hebben allemaal veel apparatuur in ons huis staan die we dagelijks gebruiken. Die elektriciteit komt bijna als vanzelfsprekend uit het stopcontact in de muur. Maar zo vanzelfsprekend is dit natuurlijk helemaal niet. Er gaat een behoorlijk proces aan vooraf. De groepen kast is de centrale plek waar alle verschillende groepen samen komen. Want elke kamer heeft vaak een eigen groep toegewezen aldaar. Dit is maar goed ook. Zo voorkom je namelijk dat je hele huis zonder stroom komt te zitten als er in slechts één van de kamers onverhoopt een kortsluiting ontstaat. In dit artikel gaan we in op het vervangen van de groepen kast.

goedkope groepenkast

Wanneer vervang je nou een groepen kast?

Hier kunnen diverse redenen aan ten grondslag liggen. Bijvoorbeeld voor de veiligheid. Zo zou het kunnen zijn dat je in een verouderd huis woont. Vaak hebben dat soort huizen nog geen aardlekschakelaar bijvoorbeeld. Iets wat onnodig risico’s op brand door kortsluiting kan veroorzaken. Door te investeren in een goedkope groepenkast kun je ervoor zorgen dat je huis weer aan de hedendaagse normen voldoet.

Andere redenen

Stel hebt onlangs verbouwd. Hierdoor kan het zijn dat er extra groepen moeten worden toegevoegd aan je bestaande meter kast. Het kan zo zijn dat je huidige variant niet op uitbreiding is voorbereid. Het kan in zo’n geval een goed idee zijn om te investeren in een goedkope groepenkast om dit alsnog mogelijk te maken.

Hoe pak je dit aan?

Hier rijst de vraag of je zelf een goedkope meterkast kan of zelfs mag installeren. Het antwoord op die vraag is positief. Het installeren van een goedkope meterkast kan en het mag je zelf doen. Maar het is aan te raden dit alleen te doen wanneer je zeker weet wat je aan het doen bent. In alle andere gevallen is het zeer aan te bevelen om een goede elektricien in te schakelen. Alleen op deze wijze weet je heel zeker dat de klus op de enige correcte manier wordt uitgevoerd.