Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Eenvoudig je tegels schoonmaken

Keramische tegels schoonmaken

Tijdens het kiezen van een vloer heb je niet voor niets voor keramische tegels gekozen, naast het mooie uiterlijk kun je ook heel eenvoudig keramische tegels schoonmaken. Over het algemeen hoef je geen expert te zijn om de vloer mooi schoon te houden, daar staat de vloer ook bekend om. Maar je kunt ook weer niet alle middelen gebruiken, een allesreiniger is bijvoorbeeld geen goed idee om te gebruiken voor keramische tegels. Wat zijn de eigenschappen van een keramische tegels eigenlijk.

Keramische tegels schoonmaken

Waaruit bestaat een keramische tegel

Klei en zand zijn twee grondstoffen die worden gebruikt bij het vervaardigen van keramische tegels, in groeves worden de grondstoffen gewonnen. De klei en het zand worden in vormen geperst, uitgehard en gebakken, door de hoge temperatuur krijg je een dichte eenheid waar geen vocht doorheen kan komen. Dit is ook direct de reden dat er geen vuil en waters door de tegels heen kunnen trekken. Ook tegen chemische middelen zijn de tegels goed bestand.

Onderhoud van je vloer

Keramische tegels schoonmaken kun je op drie manieren doen, tijdens een grote schoonmaak waarbij je na de schoonmaak de tegels impregneert of periodiek onderhoud. Om de vloer periodiek te onderhouden is het verstandig om een neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken, dweilen kan met een goede scheut in het water. Na het dweilen kun je naar wens de vloer eventueel opwrijven met een droge doek, al is dit niet perse noodzakelijk. Kijk bij het kiezen van een schoonmaakmiddel, of je geen middel hebt met olie, zeep of was want die laten een laagje achter op de rand van de tegels.