Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Epoxy lijm voor de handige klusser

In mijn vrije tijd hou ik mij veel bezig met klussen. Zo heb ik de afgelopen jaren veel geleerd van mensen om mij heen en vandaag de dag vind ik het leuk om daar af en toe over te schrijven. Vandaag wil ik het dan ook graag hebben over epoxy lijm en de mogelijkheden hiervan. Wist je dat epoxy lijm (ook wel epoxylijm) epoxy is dat is verdikt met vulmiddel? Hiermee kun je ontzettend sterke lijmverbindingen maken die in veel verschillende situaties kunnen worden toegepast. Lees snel verder en ontdek wat voor soorten epoxy lijm er allemaal bestaan! Ik hoop namelijk dat je met deze informatie vervolgens ook zelf aan de slag kunt met dit product! Ik denk dat het handig is om van elkaar te leren en dit blog gaat nou typisch over een onderwerp dat jou kan helpen bij het klussen.

Epoxy lijm beschikbaar in meerdere varianten

Zoals iedereen weet is lijm verkrijgbaar in verschillende diktes en varianten. Zo bestaat er houtlijm, maar ook lijm voor bijvoorbeeld modelbouw. Epoxy lijm is voor ontzettend veel materialen inzetbaar en is verkrijgbaar in verschillende varianten. Afhankelijk van de gewenste toepassing dien je te kiezen voor een dikke of juist wat dunnere epoxylijm. Zelf zoek ik altijd op internet bij Mrboat.nl uit wat voor lijm ik nodig heb. Zo zit er een belangrijk verschil tussen objecten die je bijvoorbeeld horizontaal of verticaal wil lijmen. Wanneer je "epoxyfillets" wil maken zou ik je aanraden om een stuk dikkere lijm aan te maken. Er bestaan zowel kant en klare epoxylijmen als lijmen die je zelf aan dient te maken. Zo kun je dus zelf de gewenste dikte realiseren om vervolgens met jouw klusobject aan de slag te gaan! Het is dus mogelijk om de epoxy en het vulmiddel los van elkaar te laten bezorgen zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Een aantal tips die ik je graag meegeef

Ik zou je willen aanraden om voordat je met jouw hobby-project aan de slag gaat goed te informeren bij mensen die er verstand van hebben. Zo weet je zeker dat je de juiste epoxylijm toepast voor jouw project. Tec7 lijm bijvoorbeeld wordt veel toegepast in de professionele bouw, maar een goedkoper en net zo sterk alternatief zou je ook kunnen kiezen voor Mr.Boat MS-Polymeer. Dit product is zowel binnen als buiten te gebruiken en kan worden gebruikt voor het lijmen van verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan hout of ijzer maar ook baksteen en glas kunnen hiermee worden gelijmd. Ik zou als ik jou was altijd eerst bepalen wat voor product je wil lijmen. Vervolgens kun je heel gericht op zoek gaan naar de epoxylijm die aansluit bij jouw wensen! Succes met de klus, ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen!