Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Handig: aandachtspunten oplevering nieuwbouwwoning

Het moment is bijna daar: je nieuwbouwhuis wordt binnenkort opgeleverd. Een spannende tijd. In de afgelopen tijd is er hard gewerkt aan je huis door aannemers en onderaannemers. Je kunt niet wachten om je nieuwe stekje te betreden. Maar, eerst is er natuurlijk nog de oplevering. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waar je aan moet denken als je nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Zorg dat je voor onaangename verrassingen komt te staan en bereid je dus goed voor op de oplevering van je woning.

  1. Neem je meerwerklijst mee

Bij een nieuwbouwwoning heb je een meerwerklijst. Vergeet deze niet mee te nemen en controleer of al het meerwerk naar wens is uitgevoerd.

  1. Neem een specialist mee

Je doet er goed aan om iemand mee te nemen tijdens de oplevering. Een specialist ziet namelijk de dingen die je zelf over het hoofd ziet. Daarnaast is het gewoon erg prettig om op iemand terug te kunnen vallen tijdens het oplevermoment. 4 of 6 ogen zien immers meer dan 2 ogen. Een specialist kan ook een keuringsrapport opstellen. 

  1. De tijd

Het oplevermoment van een woning kan soms best even in een beslag nieuwen. Ga niet haasten en laat je zeker niet opjagen. Je moet voldoende tijd hebben om de oplevering van je huis goed af te ronden. Voel je je opgejaagd? Geef dit gewoon aan, je hebt er recht op.

  1. Check beschadigingen

Waar gewerkt wordt, bestaat de kans dat er beschadigingen zijn opgetreden. Controleer daarom goed alle elementen in het huis op beschadigingen. Zodra je ze ziet, kun je ze direct voorleggen aan de aannemer.

  1. Check het water

Controleer ook goed water uit alle elementen uit je woning komt. Het toilet, de kraan in de keuken, et cetera. Controleer dit goed!

Goed voorbereid naar een oplevering toe werken is zeker het halve werk. Zorg er daarom voor dat je weet wat je kunt verwachten als je naar de oplevering gaat. Praat ook met mensen die al eens een oplevering hebben meegemaakt. Daar kun je zeker van leren. 
Bron: Makelaar ‘t Harde