Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Handige tips voor het uitzoeken van nieuwe meubelen

meubelen

Of je nu graag een nieuwe bank wilt of een volledig vernieuwd interieur, het uitzoeken van nieuwe meubels kan een hoop energie en tijd gaan kosten. En bovendien zal je merken dat je al snel te veel geld uitgeeft. Achteraf wil je daarom geen spijt krijgen van je aankoop of niet helemaal tevreden zijn met je nieuwe meubels. Een aantal handige tips bij het uitzoeken van nieuwe meubels. Ga ook eens langs bij de meubelzaken op De Bossche Woonboulevard om de beste meubels te scoren.

Het maken van een plattegrond

Heb je interesse in een bank met genoeg zitplaatsen of wil je een grote eettafel waar je makkelijk met tien man kan aanschuiven? Om te bekijken of de nieuwe meubels passen, kun je het beste een plattegrond maken. Is bijvoorbeeld je zithoek drie bij vier meter of vier bij vijf meter? In het eerste geval moet je goed kijken naar de grootte van de bank. Heb je een grotere kamer, dan heb je veel meer keus uit verschillende afmetingen en is het ook mogelijk om te kiezen voor een soort opstelling. Met een plattegrond weet je hoe de meubels geplaatst dienen te worden.

Het maken van een moodboard

Om een duidelijk beeld te krijgen van accessoires, kleuren en meubels is het verstandig om een moodboard te maken. Je kunt in dit moodboard van alles combineren met elkaar en zo krijg je je nieuwe interieur gepresenteerd op een blaadje. Zo zie je gelijk of bepaalde kleuren of meubels binnen je interieur passen of juist helemaal niet. Tegenwoordig is het helemaal niet moeilijk om een moodboard te creëren. Ga naar de website van social media platform Pinterest en daar kun je per stijl of per kamer een moodboard maken.

Het vooraf kiezen uit materialen en kleuren

Vind je houten meubels helemaal fantastisch? Of heb je meer interesse in effen, strakke meubels? Door keuzes van tevoren te maken weet je beter wat voor kleuren precies goed met elkaar matchen. Een meubel van wit staat wel heel eentonig als je muur ook wit is. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen om een mooie eiken televisie meubel te plaatsen. Bij de keuze van materialen en kleuren is het goed om na te gaan of je harmonieuze kleuren wilt of contrasterende kleuren. Dat laatste is over het algemeen druk en gevoelig voor trends. Gebruik je harmonieuze kleuren, dan kies je voor een tijdloze en rustige uitstraling. Kies wat bij je past.