Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Het belang bij een goede horecavloer

De horeca is een van de belangrijkste plekken waar je erop moet letten dat de vloer voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Dit geldt zowel voor de vloer in de keuken als waar de gasten kunnen komen. Je gebruikt niet zomaar een willekeurige vloer als horecavloer, hier moet echt over nagedacht zijn. Het is daarom fijn als je kan rekenen op de hulp van een ervaren expert op het gebied van horecavloeren. VekaVloeren is zo’n expert, die je kan helpen met het uitzoeken van de juiste vloer. Bij VekaVloeren zijn er verschillende vloeren beschikbaar die voldoen aan zowel de eisen in de keuken als in de vertrekzalen.

Eisen waar de vloeren aan moeten voldoen

Horecavloeren zijn voor verschillende doeleinden bedoeld. Het is fijn als je deze twee soorten kan combineren met één soort vloer, zodat alles een geheel vormt. Maar om dit te kunnen moet je eerst weten waar je op moet letten. In de keuken zelf is het belangrijk dat de vloer veilig is. Het materiaal moet stevig zijn, goed tegen slijtage kunnen en niet gauw nat worden. Vuil moet er snel van schoongemaakt kunnen worden en er mogen geen moeilijke plooien in de horecavloer zitten waar etensresten en vuil in kunnen blijven zitten. Waar de gasten komen gaat het meer om hoe het eruit ziet. De vloer moet uitnodigend zijn, laten zien dat er gedacht wordt aan comfort en vuil mag er niet goed zichtbaar op zijn. Twee verschillende werelden die VekaVloeren toch weet te combineren.

Soorten horecavloeren

Kan je een vloer kiezen die voldoet aan alle eisen die zowel vanuit de keuken als de gasten geëist worden? VekaVloeren vindt van wel en helpt je graag met het uitzoeken van deze vloeren. Bij VekaVloeren kun je onder andere horecavloeren bestellen gemaakt van pvc of een kunststof gietvloer. Er wordt altijd aan gedacht dat de vloeren kunnen tegen intensief gebruik en dat ze HACCP goedgekeurd zijn. Vraag daarom altijd een offerte bij VekaVloeren aan voor een horecavloer, zodat je zeker weet dat je een kwalitatieve vloer hebt die voldoet aan alle eisen en regels.