Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Het belang van airconditioning: Waarom je deze luxe nooit mag verwaarlozen

Misschien beschouw je je huis als een toevluchtsoord tegen de zinderende hitte buiten, maar geloof ons, er zijn dagen dat het binnen nog heter aanvoelt. Woningen zonder airconditioning kunnen zo benauwd worden dat je naar adem zult snakken. Zelfs al is het maar voor een paar maanden per jaar, een huis zonder airconditioning is in die periode bijna niet te doen. Lees verder om te ontdekken waarom je zo snel mogelijk in een airconditioner moet investeren!

Airconditioning: de voordelen 

Een van de belangrijkste voordelen van airconditioning in je huis is dat je je huis op een effectieve manier kunt koelen. Veel effectiever dan wanneer je dat doet door je ramen te openen, ventilatoren te gebruiken of voor andere koelsystemen te kiezen. Daarnaast verlaagt het de luchtvochtigheid binnenshuis en filtert het de lucht, waardoor je huis minder benauwd aanvoelt en de lucht schoner is. Hierdoor zul je een stuk aangenamer kunnen leven en slapen in je woning. Daar komt bij dat je er ook nog eens kosten mee kunt besparen. Gericht koelen met een airco is namelijk goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van ventilatoren. 

Waar moet je op letten als je een airconditioner koopt?

Een airconditioner is een grote investering en je wilt er zeker van zijn dat je de beste waar voor je geld krijgt. Hier zijn de kenmerken waar je allereerst op moet letten bij het zoeken naar de beste airconditioner voor je huis: 

  • Het vermogen van de airco –  Het vermogen van de airco bepaald hoeveel oppervlak (of m3) hij kan koelen. Een te zwak apparaat voor een te grote ruimte kan ervoor zorgen dat de ruimte niet voldoende gekoeld wordt.
  • Het geluidsniveau – Je wilt natuurlijk geen last hebben van de airco wanneer deze aan staat. Bekijk daarom altijd het geluidsniveau. Zo kun je kiezen voor een airco die zo min mogelijk geluid produceert en kun je er rustig bij werken of slapen.

Het installeren van een airco

Een airco is in principe voor iedereen mogelijk, maar de installatie ervan is wel een vak apart. De handige mensen onder ons kunnen dit misschien zelf, maar wanneer je niet goed weet waar je mee bezig bent, kun je dit beter aan een expert overlaten. Het is tenslotte belangrijk voor het resultaat van de airco dat deze goed wordt aangesloten. Een expert weet precies wat er moet gebeuren, of je nu een airco installatie particulier wilt laten uitvoeren of een airco installatie voor een bedrijf.