Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Het kiezen voor kunststof boeidelen is een waardevolle investering

Waardevolle investering

Door het minimale onderhoud zijn kunststof boeidelen een waardevolle investering. Zeker ten opzichte van houten boeidelen, want die vergen nogal wat aandacht. Om het hout te beschermen tegen de wind, regen, kou en warmte moet je je gevels elke vijf jaar laten schilderen. Doe je dit niet dan heb je een grote kans op verwering en ook houtrot. Dit kan leiden dat stukken van je gevel of zelfs het gehele stuk vervangen moet worden. Dit wil je natuurlijk niet, waardoor ik misschien wel een goede tip voor je heb.

Schilderen

Kwaliteit is een waardevolle investering

Zelf was ik opzoek gegaan naar een oplossing voor het schilderwerk. Zelf begreep ik wel dat een goede laag verf mijn gevels beschermde, maar financieel mocht het van mij anders. Met die gedachte ben ik gaan kijken naar verschillende mogelijkheden. Wellicht was er een verf die het hout langer zou beschermen. Je weet het maar nooit. Hoewel ik dit soort verf niet ben tegengekomen, kwam ik wel op iets anders. Waarom zou ik voor andere verf gaan, wanneer mijn gevels niet meer geschilderd hoeft te worden? Tijdens mijn zoektocht ben ik namelijk op de website van Keralit terecht gekomen. Keralit is onder andere een leverancier van kunststof boeidelen. Op hun website krijg je een indruk van alle voordelen van kunststof, maar de belangrijkste is het onderhoud.

Kleuren

Het gebruik van bepaalde kunststoffen zorgt voor dat de kleur behouden blijft. Hierdoor hoeven ze dus ook niet meer geschilderd te worden, waardoor je kan besparen op het schilderwerk. Door het minimale onderhoud zijn ze geschikt voor moeilijke bereikbare plekken. Je hebt uiteindelijk alleen maar een emmer sop nodig om ze mooi en netjes te houden. Dit maakt het een waardevolle investering. Mocht je net als ik ook nieuwsgierig zijn naar kunststof boeidelen dan adviseer ik je om de website van Keralit op te zoeken. Daar vind je namelijk meer informatie op terug.